Koncert pro vyplavenou ZUŠ Jeseník přinesl třicet tisíc. Děkujeme, říká ředitel

Povodeň, která v září zasáhla Jesenicko, napáchala enormní škody v celém regionu. Výtěžek z benefičního koncertu, který se v prostorách Vlastivědného muzea v Olomouci konal ve čtvrtek, poputuje do ZUŠ Jeseník na koupi nových hudebních nástrojů, které voda zničila.

Na koncertě vystoupilo smyčcové kvarteto Moravského divadla Olomouc ve složení Karel Svačina – housle, Milena Benešová – housle, Jitka Svačinová – viola, Hana Harnošová – violoncello, které na klavír doprovodila Lucie Kaucká, a zazpívala sólistka Elena Prášilová Gazdíková a sólista Jakub Rousek. Návštěvníci si užili klasickou i moderní hudbu včetně muzikálových a filmových melodií.

Vzhledem k charitativnímu rozměru akce pořadatelé nastavili rozpětí ceny vstupenky na 300 Kč, 500 Kč, 1000 Kč a 2000 Kč, aby každý návštěvník mohl přispět dle svých možností.

„Děkujeme všem, kteří se rozhodli podpořit vyplavenou ZUŠ Jeseník a přišli na včerejší benefiční koncert. Podařilo se vybrat 30 300 Kč, jež půjdou na koupi nových hudebních nástrojů,“ uvedlo Moravské divadlo po skončení akce.

Vlastimil Blaťák