Hokejisté Olomouce si poradili s Energií, dva góly dnes večer si připsal Martin Kohout

Dvanácté extraligové kolo svedlo proti sobě na olomouckém ledě domácí Kohouty a karlovarskou Energii. Olomouc byla od počátku lepší a rychle si vypracovala dvoubrankový náskok. Hosté ožili až v průběhu třetí třetiny, na vyrovnání to ale nestačilo. Do prázdné brány pečetil tři body pro Olomouc Martin Kohout.

HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Olomouc měla drtivý vstup do zápasu a rychle vedla o dva góly – bezkrevná Energie poprvé dovolila domácím skórovat již v páté minutě, kdy se v přesilovce prosadil Martin Kohout, a nadvakrát dorazil puk – 1:0. První třetina ještě nebyla ani ve své polovině, a Plecharéna se radovala podruhé – opět v přesilovce se prosadil důrazný Karel Plášek, 2:0. Hosté se prakticky nedostávali do šancí a průběžný stav tak odpovídal dění na hřišti.

Druhá část hry přinesla poměrně stereotypní podívanou, Olomouc byla lepší, Karlovy Vary bez chuti a šťávy, příliš vzruchu ale diváci na tribunách dlouho neviděli. V polovině zápasu Mora málem inkasovala ve vlastní přesilovce, zadáci ale rozjetého hráče hostí odzbrojili včas. Šance přinesla více aktivity na hokejky hostí, ke snížení se ale nedostali. Na druhé straně měl na hokejce třetí branku Káňa, ale letošní střeleckou smůlu neprotrhl.

Třetí třetina konečně přinesla snaživým a postupně se zlepšujícím hostům snížení – na konci kombinace v pásmu Olomouce byl Robert Mamčics, který překonal Machovského mezi betony – 2:1. A jestliže byli hosté v úvodu utkání nevýrazní a bez chuti, nyní jich byl plný led. V závěru pak zkusili hosté hru bez brankáře, risk se jim ale nevyplatil a do prázdné klece dorazil puk po Ondruškově nahození Martin Kohout – 3:1.

Branky a nahrávky: 5. Kohout (Nahodil, Káňa), 10. Plášek, 60. Kohout – 48. Mamčics (Černoch, Sapoušek)

HC Olomouc: Machovský (Sedláček) – T. Černý, Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Rutar, Korenčík, Škůrek – Kohout, Kusko, Káňa – Fridrich, Nahodil (A), Plášek – Orsava, P. Musil, Kunc – Doktor, Knotek, Anděl.
Trenér: Jan Tomajko

HC Energie Karlovy Vary: Habal (Frodl) – Jaks, D. Moravec, Reunanen, Plutnar, Mamčics, Mikyska, Rulík – Čihař, Černoch (C), O. Beránek (A) – Jiskra (A), Gríger, O. Procházka – Sapoušek, Salsten, Kofroň – T. Redlich, Šír, Kružík.
Trenér: Pavel Patera

Rozhodčí: Kika, Cabák – Hlavatý, Axman.  

Miroslav Hladiš