Šťastná dvanáctka. Unikátní soutěž nakládaných okurek vyhrála ve všech kategoriích Alena Gebelová

Paní Alena Gebelová dokázala chutí oslovit odbornou porotu i zákazníky zahradního centra Florcenter, a stala se v obou kategoriích jednoznačnou vítězkou prvního ročníku soutěže o nejlepší nakládané okurky.

Netradiční soutěž, jejíž první ročník o uplynulém víkendu uspořádalo olomoucké zahradní centrum Florcenter, přilákala jedenáct účastníků a celkem dvanáct vzorků. „V soutěži o nejlepší vzorek jsme měli dvojí hlasování, poprvé určovala vítěze naše porota, podruhé pak sami zákazníci zahradního centra, kteří mohli také jednotlivé vzorky ochutnávat,“ uvedl pro Hanácké novinky zástupce vedoucího Florcenter Jonáš Pospíšil. V obou hlasováních pak jednoznačně vyhrál vzorek číslo 12 paní Aleny Gebelové. Ta si tak odnesla poukaz na 3000 korun do zahradního centra i věcné ceny.
Vysoká kvalita vzorků organizátory potěšila. „Jednotlivé vzorky zavařených okurek nabízely různé ingredience, měli jsme vzorky sladké, kyselé, ale i pálivé, a jeden byl dokonce s větším množstvím česneku, což je poměrně netradiční,“ dodal Pospíšil.
Vlastimil Blaťák