Společnost GALVA s.r.o. šetří náklady s elektromobily

Společnost GALVA s.r.o., která se zaměřuje na galvanické zinkování a fosfátování, před lety udělala krok směrem k udržitelné mobilitě. V rámci projektu spolufinancovaného z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) pořídila elektromobily a dobíjecí stanici.

V květnu 2020 zahájila společnost GALVA s.r.o. projekt zaměřený na zavádění elektromobility. Cílem projektu bylo pořízení dvou elektromobilů kategorie N1 a neveřejné dobíjecí stanice pro vlastní potřebu. Elektromobily se staly součástí vnitropodnikové dopravy, kde jsou využívány pro přepravu materiálu a osob v rámci činnosti firmy.

Přechod k elektromobilitě pro naši společnost znamená nejen snížení emisí a provozních nákladů, ale také přechod na moderní a udržitelnou technologii,“ uvedl zástupce společnosti GALVA s.r.o.

Podpora z OP PIK

Informace o projektu:

  • Název programu: Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

  • Název projektu: Pořízení elektromobilů a dobíjecí stanice do společnosti GALVA s.r.o.

  • Žadatel: GALVA s.r.o.

  • Termín realizace: 11. 5. 2020 – 15. 6. 2021

  • Způsobilé výdaje: 1 901 854 Kč

  • Výše dotace: 665 648,90 Kč

Inovace a výsledky projektu

Výsledkem projektu bylo úspěšné pořízení dvou elektromobilů kategorie N1, které jsou nyní součástí denního provozu firmy. Tyto dodávkové elektromobily slouží k přepravě materiálu mezi jednotlivými pracovišti i k dopravě zaměstnanců. V rámci projektu byla také instalována dobíjecí stanice, která je určena výhradně pro potřeby firmy. Stanice se nachází v areálu společnosti a zajišťuje efektivní nabíjení elektromobilů.

Díky projektu jsme nejen snížili naši uhlíkovou stopu, ale také ukázali, že je možné v naší oblasti průmyslu využívat nízkouhlíkové technologie. Dobíjecí stanice je navíc z větší části napájena pomocí našich fotovoltaických panelů,“ dodává vedení společnosti.

Výhody pro společnost i životní prostředí

Projekt nejenže pomáhá společnosti GALVA s.r.o. snižovat provozní náklady, ale zároveň přispívá k ochraně životního prostředí. Elektromobily jsou tiché, šetrné k životnímu prostředí a mají nižší provozní náklady oproti tradičním vozidlům na fosilní paliva.

Společnost je nyní příkladem, jak lze efektivně využít moderní technologie a dotační podporu k dosažení udržitelnosti a energetické efektivity.

Komerční text