Sigmě snížení v závěru nestačilo, triumf Plzně režíroval dvěma góly Pavel Šulc

Plzeňská Doosan aréna viděla v úterý dohrávku šestého ligového kola mezi domácími a Olomoucí, a zápas měl jednoznačný průběh. Plzeň byla od prvních minut lepší, za třemi body ji táhl aktivní Pavel Šulc, který také sám dvěma góly utkání rozhodl, a formu z reprezentace si tak přenesl i do klubu. Olomouc v závěru snížila, vyrovnat se v dlouhém nastavení nepovedlo.

FC Viktoria Plzeň – SK Sigma Olomouc 2:1 (1:0)

Utkání začala aktivněji domácí Viktoria, dával o sobě vědět především hrotový útočník Prince Adu, a první velká šance přišla po třinácti minutách hry: Šulc vysunul Matěje Vydru, Stoppen ale jeho střelu nohama pokryl. Zajímavé příležitosti měli v následujících minutách Lukáš Cerv a exolomoucký Kalvach, první gól utkání ale viděl plzeňský stadión až krátce před přestávkou: Pavel Šulc si obhodil bránícího Pokorného a tvrdou ranou k tyči nedal jinak bezchybného Stoppenovi šanci – 1:0. Domácí publikum si sice žádalo do šatny ještě jeden gól, do poločasu se už ale skóre neměnilo.

Druhou půli zahájila Olomouc přece jen o kousek aktivněji, Plzeň dnes ovšem měla mimořádně aktivního Pavla Šulce, přes kterého šly vlastně všechny akce domácích. A znovu to byl on, kdo podruhé překonal Stoppena – Sigma ztratila míč při rozehrávce a Pavel Šulc byl k tyči nekompromisní – 2:0. Olomouc reagovala trojím střídáním, trenér Janotka mimo jiné stáhnul i Jana Klimenta, kterého nahradil Lukáš Juliš, ale obraz hry se příliš nezměnil a domácí gólman Tvrdň zůstával i nadále bez práce. Naopak za domácí se v sedmdesáté minutě rozeběhl vstříc hattricku Pavel Šulc, na Stoppena si ale tentokrát nepřišel. V 76. minutě došlo ke střídání zraněného Lukáše Juliše, který tak na hřišti pobyl pouze sedmnáct minut. Čas běžel hostům rychle, přece jen se ale dočkali snížení – v 89. minutě zakroutil Vodháněl standardku a Jakub Pokorný vystřelil Olomouci alespoň hypotetickou naději – 2:1. Dlouhé sedmiminutové nastavení využila Olomouc k setrvalému tlaku, na vyrovnávací gól už ale bylo pozdě.

Branky: 42. Šulc (Tvrdoň), 55. Šulc (Kalvach) – 89. Pokorný (Vodháněl)

Karty: ŽK: 87. Červ (PLZ) – 31. Sláma (OLO), 42. Langer (OLO), 72. Dohnálek (OLO), 79. Vodháněl (OLO), 84. Pokorný (OLO)

FC Viktoria Plzeň: Tvrdoň – Dweh, Marković, Jemelka – Kopic (81. Mosquera), Kalvach (C), Červ, Cadu (63. M. Havel) – Šulc – M. Vydra (81. Jirka), Adu (90+3. Hejda).
Trenér: Miroslav Koubek

SK Sigma Olomouc: Stoppen – Chvátal, Pokorný, Dohnálek, Sláma – Langer (72. Israel), Breite (C) – Hadaš (59. Mikulenka), Zorvan, Fiala (59. Vodháněl) – Kliment (59. L. Juliš, 76. Šíp).
Trenér: Tomáš Janotka

Rozhodčí: Starý – Slavíček, Leška

 

Miroslav Hladiš