Olomouc poprvé doma. Pardubicím dlouho vzdorovala, závěr ale vyšel lépe hostům

Druhé extraligové kolo přivedlo na olomoucký led favority celého soutěžního ročníku z Pardubic. Hosté v první třetině dvěma slepenými góly vedli, Olomouc ale dokázala zápas vyrovnat a na rozuzlení se čekalo až do konce třetí třetiny. Tři body nakonec berou hosté.

HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)

Olomouc začala utkání s favoritem nebojácně, byli to ale hosté, kdo se poprvé radoval z branky – po další dobré šanci domácích ujel do brejku Tomáš Vondráček, a napodruhé překonal Machovského – 0:1. Jen o minutu a půl už to bylo 0:2, kdy se znovu prosadil Tomáš Vondráček, tentokrát svižnou ranou. Olomouc dva inkasované góly nesložily, a na konci třetiny se v přesilovce dočkala snížení – Lukáš Nahodil propálil všechno, co mu stálo v cestě, a do šaten se šlo za stavu 1:2.

Do druhé části hry vstoupili Kohouti stále ještě v přesilovce, neboť Andrej Šustr byl vyloučen na pět minut, a na dlouho zamkli Pardubice u jejich brány – vyrovnávací gól ale z dlouhé přesilovky nevytěžili. Na Machovského tvrdě pálil Čerešňák, vzápětí Kaut těsně minul, na druhé straně prověřil prudkou ranou Willa Korenčík. Gól ovšem ve druhé třetině nepadl.

Hned v úvodu třetí třetiny se Kohoutům podařilo v další přesilovce vyrovnat. Nejprve mohl srovnat Káňa, Will se ale vytáhl a jeho pokus ještě zázračně lapil, o chvíli později už ale uspěl Petr Fridrich – 2:2. Dramatický závěr začal dvojitou příležitostí Anděl, poté ale Daniel Herčík šikovně sklepl letící kotouč mezi betony Machovského a hosté znovu odskočili – 2:3. Olomouc se stále snažila o korekci, ale z brejku pak Jan Mandát v úplném závěru pečetil vítězství Pardubic čtvrtým gólem.

Branky a nahrávky: 20. Nahodil (Káňa, Sirota), 44. Fridrich (Navrátil, Kusko) – 12. Vondráček (Will), 13. Vondráček (Šustr, Dvořák), 55. Herčík (Vála), 59. Mandát (Vondráček)

HC Olomouc: Machovský (Sedláček) – Ondrušek (C), T. Černý, Sirota, Rutar, Rašner, Řezníček, Korenčík, Škůrek – Káňa (A), P. Musil, Kunc – Plášek, Kusko, Navrátil – Fridrich, Nahodil (A), Kohout – Anděl, Knotek, Doktor.
Trenér: Jan Tomajko

HC Dynamo Pardubice: Will (Vomáčka) – Hájek, Čerešňák (A), Dvořák, Šustr, Vála, D. Musil, Houdek – Červenka (A), Sedlák (C), Smejkal – Radil, R. Kousal, Kaut – Mandát, Poulíček, Vondráček – Lichtag, Paulovič, Herčík.
Trenér: Marek Zadina

Rozhodčí: Kika, Cabák – Lederer, Blažek

 

Miroslav Hladiš