Mora musí skousnout demolici ve Vítkovicích, v sezóně zatím ještě nemá ani bod a je v lize poslední

Olomouc podlehla ve třetím extraligovém kolem na jejich ledě Vítkovicím a nadále tak zůstává v tomto soutěžním ročníku bez získaného bodu na posledním místě tabulky. Sedmigólový příděl je nelichotivý, ale odpovídá průběhu utkání.

HC Vítkovice Ridera – HC Olomouc 7:1 (1:0, 3:1, 3:0)

Vyrovnaný průběh viděli diváci ve Vítkovicích jen do dvanácté minuty, kdy olomoucký Doktor vyfasoval pětiminutový trest za faul na Percyho. Následnou přesilovku domácí využili a Rihards Bukarts prostřelil poprvé Sedláčka – 1:0. Utkání dominovali oba gólmani, kteří předvedli řadu vydařených zákroků.

Druhá třetina pak byla zcela v režii domácího týmu. Druhou branku domácích a snižující gól hostů dělila necelá minuta – nejprve využil přečíslení dva na jednoho Patrik Zdráhal – 2:0, krátce po něm snížil Alex Rašner po přihrávce Lukáše Anděla – 2:1. Domácí ovšem kráčeli za vítězstvím a v polovině zápasu odskočili opět o dva góly zásluhou Valentina Claireauxe – 3:1. Týž hráč pak zvyšoval už na rozdíl tří branek jen o dvě minuty později a do konce druhé části hry už Kohouti odpovědět nedokázali, přestože v této části hry svého soupeře přestříleli.

Pět minut uplynulo ze třetí třetiny, a Olomouc musela pykat za šest hráčů na ledě. Přesilovku rychle využil sřelou švihem Roberts Bukarts a domácí už vedli 5:1. Početní výhodu dostali pak i Hanáci, ale nevyužili ji, a naopak opět v početní výhodě udeřilo na druhé straně – šestý gól domácích přidal Chad Yetman, který prostřelil Sedláčka z mezikruží – 6:1. Aby toho nebylo málo, sedmý gól přidal Sedláčkovi dvě minuty před koncem Marek Kalus, a závěrečná siréna byla pro Kohouty vysvobozením.

Branky a nahrávky: 14. Ri. Bukarts (Ro. Bukarts), 23. Zdráhal (Bambula), 31. Claireaux, 33. Claireaux (Košťálek, Kalus), 47. Ro. Bukarts (Nellis, Ri. Bukarts), 55. Yetman (Ro. Bukarts, Auvitu), 59. Kalus (Abdul) – 24. Rašner (Anděl)

HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Pařík) – Percy, Košťálek, Auvitu, Demel, Mikuš (C), L. Kovář, Marcel – Abdul, Yetman, Nellis – Bambula, Barinka, Zdráhal (A) – Ro. Bukarts, Hladonik, Ri. Bukarts – Kalus (A), Claireaux, Lednický – Hašek.
Trenér: David Bruk

HC Olomouc: Sedláček (Machovský) – Ondrušek (C), T. Černý, Sirota, Rutar, Řezníček, Švrček, Rašner, Škůrek – Káňa (A), P. Musil, Orsava – Plášek, Kusko, Navrátil – Fridrich, Nahodil (A), Kohout – Kunc, Anděl, Doktor.
Trenér: Jan Tomajko

 

Miroslav Hladiš