Famózní vstup do zápasu, hořká pilulka potom. Kohouti na úvod padli v Mladé Boleslavi

Mladoboleslavští hokejisté na úvod ročníku přivítali olomoucké Kohouty. A ti si v prvním dějství pořádně zaklovali, po gólech Fridricha a Musila vedli 2:0. Bruslaři ale po změně stran snížili zásluhou Zdeňka Doležala, ve třetí části vyrovnali důrazem Pavola Skalického a v 56. minutě potom dokonali obrat. Po chybě Hanáků se v 56. minutě vítězným gólem blýskl kapitán Adam Jánošík. Závěrečnou pojistku potom přidal Dominik Lakatoš.

Bruslaři premiérovou třetinu rozjeli v dobrém tempu a zpočátku byli směrem dopředu aktivnější. Jenže se gólově neprosadili, a tak to v 15. minutě to byli hosté, kteří poprvé změnili stav utkání. Stalo se tak poté, co Petr Fridrich u pravé tyčky tečoval puk nastřelený Rašnerem. Už za 82 vteřin navíc před Pavlem Musilem v mezikruží vyplaval volný kotouč a exboleslavský forvard jej neomylně napálil za Furcha – 0:2.

V úvodu druhé části měli Bruslaři dvojšanci, když v těsné blízkosti Sedláčka rychle za sebou doráželi Lakatoš se Skalickým. Na konci uvedeného šiftu ale na ledě zůstal ležet Gewiese, kterému na nohy museli pomoci spoluhráči. Domácí se následně dočkali gólové radosti dočkali, po přihrávce Jánošíka se za olomouckou obranu dostal Zdeněk Doležal a v tísni dokázal bekhendem přehodit Sedláčkovu lapačku – 1:2.

Vyrovnání viselo ve vzduchu na startu 37. minuty, kdy Lakatoš parádním krosem připravil střeleckou pozici Pyrochotovi, jenže jeho střelu z pravého kruhu dokázala zastavit jedna z holí v předbrankovém prostoru. Na 2:2 dával po druhé přestávce Pavol Skalický, jemuž se na hranici brankoviště podařilo dostrkat kotouč za již ležícího Sedláčka, navíc to bylo takřka souběžně s hvizdem rozhodčího. Kohouti mohli opět odskočit při přesilové hře po faulu Doležala, ale to se jim nepovedlo. A za to byli v 56. minutě potrestáni, když chybu při rozehrávce hostů využil Adam Jánošík. Kapitán Bruslařů dostal namazáno na modrou, povyjel si s pukem k pravému kruhu a ranou o tyč nedal Sedláčkovi šanci. V 59. minutě potom Dominik Lakatoš přesnou další přesnou střelou do pravé šibenice potvrdil vítězství Středočechů 4:2.

Branky a nahrávky: 25. Doležal (Jánošík, Pavlík), 44. Skalický (Fořt), 56. Jánošík, 59. Lakatoš (Fořt) – 15. Fridrich (Rašner, Nahodil), 16. Musil (Orsava, Sirota). Rozhodčí: Mejzlík, Květoň – Frodl, Kajínek. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3018. Střely na branku: 27:19. Zblokované střely: 19:16. Hity: 13:6. Vhazování: 22:23. Průběh utkání: 0:2, 4:2.

BK Mladá Boleslav: Furch – Pyrochta (A), Čech, Gewiese, Lintuniemi, Jánošík (C), Pavlík, Havlín – Skalický, Fořt (A), Lakatoš – Buchtele, Hradec, Doležal – Junttila, Čajka, Rekonen – Dvořáček, Závora, Stránský

HC Olomouc: Sedláček – Ondrušek (C), Černý, Sirota, Rutar, Rašner, Řezníček, Škůrek – Káňa (A), Musil, Orsava – Kunc, Kusko, Navrátil – Fridrich, Nahodil (A), Kohout – Anděl, Knotek, Doktor

Miroslav Hladiš