Arcidiecézní charita Olomouc vyhlašuje materiální sbírku pro pomoc lidem zasaženým povodněmi

V reakci na ničivé povodně, které zasáhly stovky domácností po celé zemi, a také na mnoha místech oblasti působení naší organizace, vyhlašuje Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) materiální sbírku potřeb pro pomoc postiženým rodinám. Sběrná místa jsou k dispozici ve všech místních Charitách.

Sbíráme především (můžeme v průběhu upřesňovat)

– balenou vodu a trvanlivé potraviny (paštiky, masové konzervy, instantní pokrmy, přesnídávky, piškoty, krekry, rýžové chlebíčky, cereálie, trvanlivé sladkosti, marmelády, čaje, káva, cukr, trvanlivé mléko…).

– hygienické potřeby (šampony, mýdla, sprchové gely, dámská hygiena, toaletní papír, pleny, vlhčené ubrousky…).

– úklidové prostředky (gumové rukavice, pytle na odpad, saponáty, dezinfekční prostředky, hadry, mopy, smetáky, kýble, smetáčky s lopatkou, lopaty, hrábě, kolečka).

Materiál bude využíván jednotlivými Charitami při poskytování přímé pomoci po povodních, realizované charitními pracovníky nebo dobrovolníky. Přebytky zásob budou koordinovaně a dle požadavků obcí, ORP nebo HZS přesunovány do míst, kde jsou potřeba.

ACHO je rovněž připravena přijímat i větší zásilky od dodavatelů tohoto sortimentu.

„S opadající vodou a vracejícími se lidmi do svých domovů nastupují naše týmy, které v postižených domech navštěvují rodiny, které mohou potřebovat pomoc. Ve spolupráci s HZS, ORP a obecními úřady se snažíme ihned pomoc realizovat. Do terénu opět dle požadavků HZS vysíláme týmy dobrovolníků, jejichž nábor probíhá. Tak jako vždy, budeme pomáhat, dokud to bude potřeba,“ uvedl Marek Navrátil z olomoucké Charity.

Veřejnost prosíme o podporu veřejné sbírky na pomoc po povodních, kterou administruje Charita Česká republika. Číslo sbírkového účtu na pomoc obětem povodní: 44665522/0800 s VS 906.