První zápas přinese zajímavý návrat, na olomoucký led se v dresu Zvolenu vrátí Peter Zuzin

Již příští čtvrtek od 18 hodin se poprvé v sezóně představí divákům hokejisté HC Olomouc v prvním přípravném zápase. Po zhruba deseti dnech na ledě je 8. srpna od 18 hodin prověří tým Zvolena, který přinese jeden velký návrat. V jeho dresu se na olomoucký led vrátí Peter Zuzin.

Dnes už třiatřicetiletý útočník přišel na Hanou v první extraligové sezóně přesně před deseti lety, ve své první sezóně nasázel soupeřům čtyři góly a na jedenáct jich přihrál. Po této jediné sezóně ale Olomouc opustil a vrátil se do Zvolena, za který hraje dodnes.

Mezitím se stihl ukázat i v dresu slovenské reprezentace na olympiádě v Pekingu, kde odehrál za národní tým dva zápasy a odvezl si domů olympijský bronz. Minulou sezónu se pak stal se 22 vstřelenými góly nejlepším střelcem slovenské extraligy.

Olomoucké áčko je na ledě od začátku týdne

Olomoučtí hokejisté zahájili přípravu na ledě tento týden v pondělí. Už první trénink absolvovaly i nové posily mužstva, jimiž jsou obránce Marek Korenčík, Jakub Doktor, který již za Olomouc odehrál tři utkání před dvěma lety, Martin Kohout a Petr Fridrich.

Utkání se Zvolenem začíná ve čtvrtek 8. srpna v 18 hodin.

Vlastimil Blaťák