Mora padla v Bratislavě, jediné dva góly Hanáků vstřelily předsezónní posily

Olomouc se ke druhému přípravnému utkání vydala na Slovensko, ve Skalici ale padla se Slovanem Bratislava 4:2. Oba góly Hanáků daly předsezónní posily.

Slovan měl i v zápase ve Skalica Areně dobrý úvod. Střela Takáče ještě skončila na břevnu Sedláčkovy branky, ale v 15. minutě odvedl skvělou práci Minárik, prosadil se mezi dvěma obránci Olomouce, přihrál před branku Bjalončíkovi, pro ktérého už nebylo problémem otevřít skóre zápasu.

Hned po úvodním buly druhé části hry měl skvělou příležitost křídelník první formace Murphy. Vynahradil si to o chvíli později, když sledoval vysoký puk nahozený na olomouckou branku. Sedláček si s ním neporadil a vyražený puk dotlačil Murphy do opuštěné branky poté, co ju zezadu celou objel. Šance měli i Hanáci, kteří se prezentovali fyzičtějším a důraznějším hokejem. Slovanu často dělal problémy vysoký forčeking. V polovině zápasu vyšla hostům pěkná akce na pravém křídle. Svrček našel přihrávkou novou posilu Kohouta, a ten zblízka po ledě poprvé překonal brankáře Godlu. Slovan opět mohl odskočit na rozdíl dvou branek, vytvořil si před brankou Olomouce vícekrát souvislý tlak, ale paradoxně po jednom z obléhání bývalý Slovanista Korenčík krásnou přihrávkou přes polovinu kluziště vysunul Fridricha a do šatny se šlo za vyrovnaného stavu.

Slovan měl dobrý úvod i do třetí třetiny. V 43. minutě využil svůj důraz před brankou mladý útočník Dudáš a dotlačil za brankáře Pytela, který v polovině zápasu střídal Sedláčka, přihrávku Romančíka. Po zbytek třetí části hry Slovan držel hru co nejdál od svého obranného pásma. Pod tlak se dostal až v závěrečnej hře hostí bez brankáře, avšak pár sekund před koncem po vyhraném buly Sersen žabkou vyhodil puk na Takáče a ten sekundu pred závěrečným klaksonem ještě kosmeticky upravil skóre.

Góly a asistencie: 15. Bjalončík (Minárik), 25. Murphy (Egle, Šille), 43. Dudáš (Romančík), 60. Takáč (Sersen) – 27. Kohout (Svrček, Fridrich), 39. Fridrich (Korenčík)

HC SLOVAN Bratislava: Godla (Šutov) – Bačík, Acolatse, Golian, Kubka, Sersen, Brincko, Maier, Romančík – Murphy, Hoelscher, Šille – Takáč, Egle, Puliš – Minárik, Bjalončík, Štetka – Lukošík, Preisinger, Dudáš
Tréner: Peter Oremus

HC Olomouc: Sedláček – Sirota, Rutar, Korenčík Svrček, Černý – Kohout, Fridrich, Menšík – Plášek, Kusko, Orsava – Klimek, Doktor, Ministr
Tréner: Ján Tomajko

Miroslav Hladiš