Místo smartphonu buzola. SFort se zaměří na dětské návštěvníky a školy

Chválkovický fort se připravuje na velké změny. Jak jsme již dříve informovali, pevnost, kde dosud fungovala pouze ekofarma, se chystá otevřít pro veřejnost. Nyní jsme získali další podrobnosti o plánovaných aktivitách, které by měly přilákat především dětské návštěvníky a školní skupiny.

Podle našich nejnovějších informací se SFort plánuje výrazně zaměřit na děti a dětské skupiny. Již nyní probíhají jednání s několika školami v okolí, které projevily zájem o spolupráci. „Chceme vytvořit prostor, kde se děti mohou nejen pobavit, ale také naučit dovednosti, které jim budou každý den k užitku,“ uvedl Tomáš Petržela ze společnosti Survival FORT.

Největší novinkou je připravovaný kroužek nazvaný Akademie přežití, který má být obdobou skautských oddílů. Důraz ale bude klást na bezpečnost a samostatnost dětí v náročných situacích. Kroužek se zaměří na výuku dovedností, jako je orientace v přírodě, první pomoc, a základy přežití v různých podmínkách. Oproti tradičním skautským aktivitám nabídne Akademie přežití program, který je přizpůsoben aktuálním potřebám a výzvám, se kterými se mohou děti setkat.

Přijímací zkoušky do Akademie přežití se uskuteční již 10. září, což podtrhuje rychlost, s jakou se projekt rozvíjí. Úspěšní uchazeči se stanou prvními členy kroužku, který se bude dvakrát týdne scházet v prostorách chválkovické pevnosti. Přesné detaily celého programu a dalších aktivit, které pevnost nabídne, mají být zveřejněny koncem září.

Vlastimil Blaťák