Fotbalová Sigma umlčuje kritiky. Ochranka strhává fanouškům na příkaz vedení kritické bannery

Vyhrocená situace ve fotbalové Sigmě trvá dál. Fanoušci se i nadále bouří proti vedení klubu, a pravidelně během zápasů dávají svůj postoj najevo. Kritizované vedení klubu se ale rozhodlo je umlčet. Již ve druhém domácím utkání strhla security na příkaz kritický transparent.

Banner, kromě toho, že kritizoval vedení, se nedoupouštěl ničeho, co by bylo na hraně zákona – nebyl rasistický, nevyzýval k násilí, jen dával sloganem „Vedení – banda prasat“ najevo postoj fanoušků k představitelům hanáckého klubu.

Podobně, jako v předchozím domácím zápase, i nyní přišla ochranka fanouškům banner strhnout. Jestliže se to v předchozím utkání s Teplicemi stalo až během poločasové přestávky, nyní došlo k zásahu již ve dvaadvacáté minutě utkání, jen krátce po úvodním gólu domácích.

„Nikoho nebijeme, ničeho se nedopouštíme, celé utkání podporujeme hlasivkami domácí hráče, platíme si vstupenky, ale na kritický projev vůči tomu, co se nám nelíbí, je okamžitě reagováno fyzickou akcí. Vedení asi kritiku nechce slyšet a rozhodlo se jakékoli projevy umlčovat. vypovídá to o jejich charakteru,“ sdělil krátce pro incidentu jeden z fanoušků naší redakci.

Podle nepotvrzených informací by mělo dojít i k zákazu vstupu osob na stadión.

Jak celé stržení proběhlo, si můžete prohlédnout ve videu a v přiložené fotogalerii.

Vlastimil Blaťák