Vrah z Mohelnice, který ubodal matku svého syna, svůj čin zřejmě plánoval

Násilnou smrt sedmatřicetileté ženy z Mohelnice vyšetřují od nedělního večera kriminalisté. Vrahem je její dvaačtyřicetiletý bývalý přítel, který byl zadržen krátce po hrůzném činu a vyšetřovatelům se již přiznal.

„V neděli 30. června v osm hodin večer jsme přijali oznámení o nalezení mrtvé ženy v bytě v Mohelnici. Na místo okamžitě vyrazili policisté, kteří v bytě našli sedmatřicetiletou ženu bez známek života. Stopy ukazovaly na násilnou smrt. Podle sousedů byl z bytu slyšet křik a poté viděli z domu odejít bývalého přítele ženy,“ sdělil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Zhruba po pěti hodinách pak byl muž dopaden u obce Mírov. „Muž pravděpodobně neunesl rozchod s ženou a v bytě na ni zaútočil nožem, který si s sebou přinesl. Ženě způsobil bodnořezná a bodná zranění, kterým na místě podlehla. Pak z bytu odešel. Policisté po něm okamžitě rozjeli pátrání a před půl druhou v noci jej vypátrali a zadrželi asi pět kilometrů od místa činu u obce Mírov. Muž se k činu doznal. Pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky nebyl. Rovněž nebyl nikdy trestán,“ dodal Libor Hejtman.

Nebyla to vražda v afektu. Muž jednal s rozmyslem

Podle dosavadního policejního vyšetřování jednal muž plánovitě a nejednalo se tedy o vraždu v momentálním afektu.

Kriminalisté po výslechu obviněného pravděpodobně podají krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby. Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vražda trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let.

Vlastimil Blaťák