Ve jménu krále. Přerov připravuje středověký den, konat se bude 7. září v Michalově

Dusot koňských kopyt, řinčení mečů, rytířské souboje, středověký jarmark a na něm urozené dámy i nenechaví lapkové… Louka v Michalově se v sobotu 7. září přemění v kolbiště, které nabídne nevšední podívanou. Akcí nazvanou „Ve jménu krále“ město ukončí letošní oslavy 120. výročí městského parku.

„Chtěli jsme, aby program byl velkolepý a líbil se jak dětem, tak i dospělým – a středověké slavnosti budou atraktivní,“ slibuje primátor města Petr Vrána. Akce bude rozdělena na dvě části – ta od 10 do 16 hodin bude bezplatná a nabídne třeba jarmark, ukázky historických tanců, vystoupení kejklířů, šermířů, sokolníka a dobových muzikantů. Pokud chtějí ovšem návštěvníci zažít tu pravou středověkou atmosféru, budou muset vstoupit do placené části programu, která je naplánována v čase do 16 do 22 hodin. „Za šestihodinový program dají dospělí 150 korun a děti 100 korun. A bude co vidět – od rytířských klání přes poslech kapel, šerm, španělskou jezdeckou školu až po ohňovou show,“ upřesnil náměstek Miloslav Dohnal.

Středověký den se odehraje na louce, kde se v červenci konal úspěšný festival Velká Morava. Plocha pak bude po skončení akce uvedena do původního stavu.

Tisková zpráva