Sigma veze z Liberce cenný bod, remízu vystřelil z penalty Filip Zorvan

Debut brankáře Jana Koutného v dresu hostující Sigmy na horké půdě Liberce byl úspěšný. Favorizovaní domácí byli po většinu utkání lepší, prosadit se ale dkázali jen jedinkrát. Olomouc ve druhé půli vyrovnala z penalty a veze z Liberce cenný bod.

FC Slovan Liberec – SK Sigma Olomouc 1:1 (1:0)

Do utkání lépe vstoupili domácí, k první velké příležitosti se dostal Nyarko, který nedosáhl na centr Plechatého z pravé strany. Hned nato to byl opět ghanský útočník, jenž mohl vstřelit branku. Tentokrát nedosáhl na přízemní centr Ghaliho z levé strany. Hosté zahrozili poprvé až v devatenácté minutě, Zorvan hledal volného Klimenta, ten ale na míč nedosáhl. Na druhé straně vzápětí pálil po Hlavatého přihrávce Vyšinský, tečovaná střela ale skončila těsně mimo. Olomouc se pouze bránila, ve třicáté minutě střílel Ševínský do padlého protihráče a Nyarko z úhlu nad, a jen vychýlená muška domácích mohla za neměnný průběžný stav 0:0. V pádu pálil znovu Hlavatý, první gól ale přinesla až sedmatřicátá minuta: po centru zleva hlavičkoval přesně Benjamin Nyarka – 1:0. Ghali pak rozvlnil síť za Koutným jen o pouhé tři minuty později znovu, branka ale pro ofsajd neplatila. Hosté se dostali do pořádné šance až v nastaveném čase první půle, Kliment to zkoušel znovu nůžkami, ale tentokrát netrefil prostor brány.

Druhá půle přinesla zpočátku nezáživný fotbal bez větších šancí, Olomouc se ale pomalu osmělila a nastěhovala se na libereckou půlku. Dvaašedesátá minuta pak přinesla po rohovém kopu faul domácí obrany na Klimenta, pískala se penalta, k míči se postavil Filip Zorvan a vyrovnal – 1:1. Na druhé straně si zkoušel vymodlit také penaltu Lukáš Letenay, rozhodčí mu na to ale neskočil. Oba týmy prostřídaly, dlouho se pak ale nic zvláštního nedělo. Až v nastaveném čase pak zčistajasna Plechatý trefil z voleje olomouckou tyč, a šance Liberce na vítězství v zápase, ve kterém byl lepší, tím pohasly.

Branky: 37. Nyarko – Zorvan (pen.)

FC Slovan Liberec: H. Bačkovský – J. Mikula (71. A. Kayondo), D. Plechatý, A. Ševínský – J. Koželuh, M. Hlavatý, M. Icha, A. Ghali (66. D. Preisler) – B. Nyarko (58. L. Letenay), L. Tupta (66. C. Frýdek), D. Višinský (71. Q. Zyba)

SK Sigma Olomouc: J. Koutný – M. Hadaš, J. Pokorný, A. Dohnálek, J. Sláma – J. Navrátil (73. M. Mikulenka), J. Spáčil, F. Zorvan (81. D. Israel), R. Breite (73. Š. Langer), J. Šíp (46. J. Fiala) – J. Kliment (81. L. Juliš)

Miroslav Hladiš