Kliment dostal od Janotky důvěru, hned se odvděčil dvěma úžasnými góly. Sigma na úvod přehrála Budějovice

Na Střeleckém ostrově začala pro olomouckou Sigmu nová fotbalová sezóna skvěle. Důvěru trenéra zužitkoval nováček Jan Kliment, který vstřelil oba dva góly utkání, a zaujaly především efektní nůžky ze sedmapadesáté minuty. Olomouc veze z Českých Budějovic výhru 0:2 a tři body.

SK Dynamo České Budějovice – SK Sigma Olomouc 0:2 (0:0)

Sigma vstoupila do nového ligového ročníku v Českých Budějovicích velmi aktivně, už v první minutě pálil Hadaš, velkou šanci pak přinesla desátá minuta a přímý volný kop Filipa Zorvana, jehož rána ale pouze orazítkovala tyč. Na druhé straně vyzkoušel Stoppena Šigut, více ze hry měla Sigma, začala ale narážet na kompaktní obranu domácích a do dalších šancí se dostávala jen sporadicky. Do největšího ohrožení domácí svatyně se tak Olomouc dostala až po chybě Dynama v rozehrávce, kdy se před Janáčkem naráz objevil olomoucký Kliment, domácí brankář si ale s jeho střelou poradil. Do poločasu tak stadion na Střeleckém ostrově gól neviděl.

I druhý poločas zahájili lépe hosté, a brzy byli odměněni: svůj první ligový zápas v olomouckém dresu ozdobil brankou útočník Jan Kliment, který akrobaticky proměnil centrovaný míč z pravé strany – 0:1. Týž hráč mohl po následném rohu přidat hned druhou branku, a vzápětí si vysloužil žlutou kartu za nedovolený zákrok při protiútoku domácích. Druhý poločas byl ovšem jeho, pětnáct minut před koncem to byl opět Jan Kliment, který dostal na půlce nádherný míč za obranu, obhodil si obránce a poslal Sigmu do dvougólového vedení – 0:2. Situaci musel posoudit VAR, gól ale nakonec platil. Hattrick už Kliment stihnout nemohl, protože ho na hřišti vzápětí střídal Lukáš Juliš. Neškodní domácí se k ničemu nezmohli, naopak Sigmu mohli poslat do ještě většího rozdílu střídající Fiala a v samotném závěru základní hrací doby i Mikulenka. Sedmiminutové nastavení už změnu stavu nepřineslo, a Olomouc tak veze z jihu Čech tři body.

Branky: 57. Kliment (Zorvan), 75. Kliment (Zorvan)

SK Dynamo Č. Budějovice: Janáček – Kotula, L. Havel (C), Keckeisen, Trummer – M. Čermák (63. Martin), Hubínek (90+2. Skalák), Suchan – Šigut (82. Ogiomade), Tranziska, Zíka (63. Ondrášek).
Trenér: Jiří Lerch

SK Sigma Olomouc: Stoppen – Hadaš, Pokorný, Dohnálek, Sláma – Spáčil, Breite (C) – Navrátil (64. Mikulenka), Zorvan (90+2. Langer), Šíp (64. Fiala) – Kliment (79. L. Juliš).
Trenér: Tomáš Janotka

Rozhodčí: Vokoun – Mokrusch, Zoufalý

Diváci: 3429

Miroslav Hladiš