Freeride děláme po svém a nenecháme si do toho remcat, říkají organizátoři sjezdu Ecce Homo na prknech

První prázdninový víkend bude trať Ecce Homo ve Šternberku patřit longboardistům a všem příznivcům jízd z kopce dolů. Již třináctý ročník této nemotoristické akce proběhne od pátku 5. července do neděle 7. července, událost je spojena s uzavírkou trati Ecce Homo.

Longboardisté se mohou těšit na plnou uzavírku proslulé závodní trati s lety prověřeným stylem vývozu jezdců na kopec. Free water – neboli vodu na osvěžení zdarma, doprovodný program, závody a narozeninovou páry v Lomu. Tuhel tento rok vynecháme a nebo ho uděláme bezpočnější.

Veřejnost se pak může těšit na nevšední zážitek z extrémního a u nás velmi oblíbeného sportu. Doporučujeme sednout si do některé ze zatáček a naše jezdce povzbuzovat potleskem a hvízdáním. Rychlost a případné střety jsou mezi diváky velmi oblíbené.

Freeride děláme po svém a nenecháme si do toho remcat,“ říkají organizátoři na oficiálním webu akce.

Silnice se uzavře, autobusů se uzavírka nedotkne

Nemotorové závody ve sjezdu z kopce dolů se uskuteční od pátku 5. července do neděle 7. července 2024. Akce proběhne při úplné uzavírce silnice III/44423 ve Šternberku v úseku od křižovatky ulic Na Valech s ulicí Ořechovou v km 5,499 k silnici I/46 na Lipinou.

Uzavírky budou vyznačeny přechodným dopravním značením, na uzavřené části silnice bude provedeno zajištění trati včetně uzavření všech výjezdů místních komunikací, polních a lesních cest. Při pořádání akce nebude provozována hudební či rozhlasová produkce.

Pořádáním akce nedojde k dotčení veřejné linkové dopravy.

Objízdná trasa uzavřené silnice č. III/44423 je vedena po silnici č. I/46.

Lenka Pěkná