Exotická Kostarika nebo Nikaragua v Olomouci? Unikátní motýlárium ve Florcenter vás pozve do nádherné exotiky

Unikátní a fascinující. Motýlárium, které pro návštěvníky svého zahradního centra zřídila společnost Florcenter, láká na nejkrásnější motýly na světě. Kukly se do Olomouce dostaly letecky, část nádherných motýlů pochází z Asie, ti největší a nejbarevnější jsou z Mexika a z Jižní Ameriky. Pokud nemáte program s dětmi na odpoledne, neváhejte.

Máme zde zástupce jak asijských motýlů, především z oblasti Indonésie, tak i amerických. Jsou z Nikaragui, z Kostariky, nebo třeba z Mexika,“ říká manažer zahradního centra Florcenter Jan Duxa. Unikátní expozice je k viděni od konce června a ještě do konce července máte šanci.
Stovky exotických motýlů. V místě se i líhnou
Florcenter nechala v červnu do Olomouce dopravit přibližně dvě stovky exotických motýlů, každý týden jich pak přibývá zhruba další stovka. „První závoz čítal 150 kukel z Asie a asi 50 z Ameriky. Každý týden motýly obnovujeme a doplňujeme, žijí přibližně dva až tři týdny,“ doplnil Duxa.
Letecky přepravené kukly se lepí na speciální dřevěnou tyčku a na místě se líhnou, návštěvníci motýlária tedy mohou při troše štěstí v přímém přenosu sledovat i zdrod nového motýla. Za dobu, co je atrakce ve Florcenter otevřená, se jich už na místě vylíhlo několik set.
Do prostoru pouštíme lidi po dvou nebo po třech. K dispozici je i lavička, a motýli na vás mohou i sedat,“ doplňuje Duxa.
Výstava potrvá do konce července, otevřeno je podle pracovní doby zahradního centra Florcenter do 18 hodin. Pro více informací o aktuálním dění sledujte facebook.
Vlastimil Blaťák