Nezletilou Viktorii ve Šternberku brutálně napadl dětský gang, agresorka zřejmě nebude potrestána

Na druhou červencovou neděli Viktorka nezapomene. Nezletilá dívka se stala ve Šternberku obětí brutálního útoku dětského gangu, a po několika ranách a kopech stejně stejně staré nezletilé agresorky skončila v nemocnici s několikrát přeraženým nosem a těžkým traumatem. Šternberk posiluje policejní hlídky a město obchází strach.

Brutálnímu napadení podle rodiny nepředcházel žádný spor obou dívek. Dětský gang zaútočil na nezletilou Viktorii zřejmě zcela bezdůvodně, ale o to drtivěji. „Bez jakéhokoliv varování, ve smečce podobnách individuí. Snažím se zachovat chladnou hlavu, ale vzhledem k tomu, co zažíváme celá rodina a přátelé poslední dobou ve Šternberku, mám toho až po krk. Velice důrazně žádám všechny instituce, aby s nulovou tolerancí zakročily proti nebezpečným výrostkům, potulujícím se po městě,“ napsal v den útoku na sociální sítě otec napadené.

Výsledkem nechutného útoku čtrnáctileté agresorky je několikrát zlomený nos s posunem, řada zhmožděnin a podlitin, vytrhané vlasy, napadená Viktorie trpí intenzivními bolestmi a odnesla si silný traumaticky zážitek.

Město posiluje policejní hlídky, agresorka zřejmě trestu unikne

Agresorce bylo podle zjištění redakce v době spáchání činu čtrnáct let. Nyní již čerstvě patnáctiletá se tak ale zřejmě vyhne trestu, protože dítě mladší patnácti let není trestně odpovědné. Nemůže být stíháno za spáchání trestného činu, o jeho činu mluvíme jako o činu jinak trestném.

Městská policie nyní zvýší dohled v centru Šternberka, o totéž požádal starosta i Policii České republiky. „S okamžitou platností až do odvolání zostřila městská policie ve Šternberku hlídky v centru města se zaměřením na zvýšení bezpečnosti obyvatel města a prevenci případných střetů a konfliktních situací zejména mezi mládeží,“ uvedlo město Šternberk po otřesném útoku na svém webu.

O totéž, tedy o intenzivní pochůzkovou a preventivní činnost, požádal starosta Stanislav Orság i Policii České republiky.

„Kriminalisté územního odboru Olomouc prověřují od neděle 7. července čin jinak trestný ublížení na zdraví a výtržnictví, ke kterému došlo ve Šternberku. Kolem půl šesté odpoledne měla fyzicky napadnout nezletilá dívka bez jakéhokoli varování jinou nezletilou dívku. Tuto několika ranami udeřila do obličeje a následně ji měla také kopnout. Mladá slečna utrpěla zranění v oblasti obličeje, se kterým byla následně ošetřena v nemocnici.
Skutečný motiv činu je zatím předmětem vyšetřování,“ uvedla k incidentu policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Také státní policie ve městě posílila výkon služby a intenzivně spolupracuje s městkou policií i s radnicí. „Situaci ve městě monitorujeme,“ dodala Skoupilová.

Vlastimil Blaťák