Zdeněk Zlámal se vrací do fotbalové brány! Ve Svésedlicích bude čelit penaltovým střelcům

Návrat do brány nakonec netrval tak dlouho. Když před třemi lety končil kariéru v klubu Heart of Midlothian, zařekl se na veřejné rozlučce, konané na hřišti Sigmy Hodolany, že se do fotbalové brány už nepostaví. Dál hraje venkovský fotbal, ale v poli, nyní ale přišlo zajímavé oznámení: Zdeněk Zlámal přeci jen znovu nasadí brabkářské rukavice!

Stane se tak v sobotu 22. června od 16 hodin ve Svésedlicích na Olomoucku na svérázné akci, kterou pro veřejnost pořádá další bývalý fotbalista Olomouce Tomáš Hořava spolu se svésedlickým starostou Lubomírem Konarem. „Bude se hrát o penaltového krále. Kdo dá, pokračuje. Budeme mít dvě brány a čtyři brankáře, jedním z nich je Zdeněk Zlámal,“ potvrdil pro Hanácké novinky Tomáš Hořava. Šanci vystřelit si na slavného gólmana tak mají všichni, kdo na akci dorazí.

Akce se koná na travnatém place ve Svésedlicích, kam si chodí zakopat místní mládež, hřiště v obci není, na místě bude i hudba a občerstvení. „Děláme to na podporu sportu a pro děti,“ uvedl Tomáš Hořava. První ročník unikátní akce má kapacitu přibližně do sta účastníků, prezence proběhne na místě před akcí.

Vlastimil Blaťák