Vraha z Jevíčka dopadli krátce po 16. hodině v Brně Bystrci, má jít o feťáka a „známou firmu“

Bez uvedení dalších podrobností oznámila ve středu odpoledne policie, že hledaný 34 letý muž, podezřelý z vraždy mladé ženy na náměstí v Jevíčku, byl dopaden v jihomoravské metropoli v Brně. Zátah proběhl v Bystrci u Zoologické zahrady. Jevíčko si oddychlo, lidé žili od včerejšího dne ve strachu a báli se své děti posílat do školy.

Podle obyvatel Jevíčka, kteří byli ochotni hovořit s naší redakcí, má být dopadený muž feťák, a krátce po rozšíření informace o včerejší vraždě opanoval město na Malé Hané strach. Lidé se báli posílat své děti do školy a vycházet ven na ulici. Podle informací policie byl muž nebezpečný a pravděpodobně nadále ozbrojený nožem.

Policie i vedení města Jevíčko se snažili obavy lidí rozptýlit. “V souvislosti s násilným trestným činem, který se v Jevíčku odehrál v podvečer 4.6. dle vyjádření policie sdělujeme, že v Jevíčku v souvislosti s touto událostí nehrozí žádné nebezpečí a nejsou vyhlášena pro občany žádná omezení ani opatření,” napsalo město na sociální sítě. Pachatel byl tou dobou zřejmě již na útěku a v Jevíčku se nevyskytoval.

Pátrání v Brně se soustředilo na městskou část Bystrc, tam také pachatele dopadli

Pátrání se postupem času přeneslo na území Jihomoravského kraje.

„Požádal jsem Policii ČR a následně Městskou Policii Brno o zajištění hlídek před každou mateřskou a základní školou v Bystrci,“ uvedl na facebooku starosta Bystrce Tomáš Kratochvíl. Před každou budovu pak byla na základě jeho požadavku umístěna hlídka a do Bystrce se přesunuli i policisté z jiných revírů. Rozsáhlá pátrací akce probíhala zejména v okolí Brněnské přehrady.

Podezřelý z vraždy byl nakonec ve středu odpoledne skutečně dopaden v Brně. Policie to oznámila na sociální síti X. „Děkujeme veřejnosti za pomoc, hledaného jsme nyní v Brně zadrželi. Více informací uvolníme, jakmile to okolnosti dovolí,“ uvedli bez dalších podrobností policisté.

Policie vyhlásila po Petru Grycovi, narozeném v roce 1989 pátrání již včera, v jeho průběhu aktualizovala fotografii hledaného a informaci o mimořádném pátrání. Mladá žena zemřela v Jevíčku na náměstí v úterý v podvečer na bodná zranění v oblasti břicha a rukou.

Vlastimil Blaťák