TOP 10 článků HN, které radši nikdy nevznikly

10. Kam chodí kalit hokejisti a kam fotbalisti

Ono se to za prvé občas mění, za druhé jsme si řekli, že jsme taky byli mladí, a proč klukům kazit kariéry. Článek byl připravený, potom jsme jej smazali.

9. Kdo v Olomouci bere koks

Ten přehled už po letech bádání zhruba máme. To byste se divili, copak je to za týpky. Chtěli jsme je jmenovitě napsat, ale potom jsme si řekli, že je karma zdarma a mrtvice je zdarma taky, proč si dělat zle.

8. Proč jsou ve výtazích zrcadla

Prozradil nám to jeden výtahář. Lidi čučí na svou úžasnost a nečmárají ve výtahu po zdech. Přišlo nám to geniální. Pak jsme se rozhodli na to radši neupozorňovat. Lehce naznačujeme po letech až nyní, neboť s chytrými telefony vyšlo sprejerství dávno dávno z módy.

7. Proč se Šantovka jmenuje tak, jak se jmenuje

Dlouho to byla záhada. Pak jsme natrefili na statistiku odchytu toulavých koček v Olomouci, a nejvíce se jich do útulku rekrutuje z Polské ulice. Tak jsme ten obchoďák obešli, a fakt. Naplano tam roste šanta kočičí. Zfetované Katle obklíčily obchoďák. Už chápete. Dodáváme, že radnice chce kastrovat kočky a vydala k tomu obsáhlou tiskovou zprávu, ale na „městskou zeleň“ zaplevelenou šantou prachy asi nebudou.

6. Proč Sigma sestoupila v roce 2016
Ilustrační foto: Vlastimil Blaťák

Protože kšeftíčky s Eurem 21. Rekonstrukci Andráku měl někdo dělat, dělal ji někdo jiný, tudíž nešla dohodnutá malá domů, a na svazu se někdo krknul… ale dneska už to nikoho nezajímá, tak proč se k tomu vracet.

5. Že do Olomouce přijeli Taloši od motokár, a k smrti se vyděsili, že jsme zrušili nejlepší motokárový okruh v Evropě
Závod ME v Olomouci na tehdejším Spartakiádním stadionu sledovalo v ochozech dvacet tisíc lidí. Foto: Archiv Milana Šimáka.

Nepublikovatelné italské nadávky se řinuly z úst zahraniční návštěvy, která pamatuje někdejší okruh na Spartakiádním stadionu. Nejlepší dráha pro závody motokár v Evropě, na závody chodilo okolo dvaceti tisíc lidí, a není. Ty nadávky se nedaly publikovat, ilustračně uvedeme pouze „idióta totále“ a napsat to měl někdo v době, kdy se ten okruh rušil. Teď už je to zbytečné.

4. Rozhovor s hokejistou, jehož nejdelší věta byla…

Identitu dotyčného hráče si vezmeme do hrobu. I proto zveřejňuje autor textu radši svoji fotografii z amatérského hokeje, jakožto ilustrační snímek. Půlhodinový rozhovor s hokejistou HCO se skládal ledva z odpovědí „ano“, „ne“, nejdelší věta byla „To si taky myslím“, a pak ještě řekl „ku*va, červená!!“. My jsme se to dlouho snažili přepsat. Potom jsme to vzdali.

3. Že je legální vyslat do vesmíru raketoplán

Ověřovali jsme si to na Leteckém úřadě. K tomu, aby byl legální start kosmického raketoplánu, stačí ekologický atest na palivo, dohoda s leteckými dopravci, abychom minuli koridory, a neobydlená oblast na východ od místa startu, kvůli eventuálním troskám. Jinak není nic, co by startu bránilo, a policii, primátora ani úřady to vůbec nemusí zajímat. Detaily jsme nikdy nenapsali, aby to někoho nenapadlo zkoušet, a na co si pronajímáme tu garáž a na co máme zábor veřejného prostranství u plavečáku, tam, kde stával Tupolev, neřekneme.

2. Zvukový záznam blábolícího politika o sexuálních zkušenostech z mládí

Bylo to v roce 2006, kdy primátor Tesařík sezval novináře někdy kolem Vánoc na bowling. Politik, kterého nebudeme jmenovat, a z důvodu anonymizace mu na fotografii překrýváme oči abyste ho nepoznali, se tam mírně picnul, a začal vykládat, jak v šestnácti letech balil jakousi kóču, a celý ten příběh byl o tom, že mu tehdy nedala. Radši to necháme bejt.

1. Že byl útočník Ebrima Singhateh náš „Kunta Kinte“

Měl to být jeden z top textů letošního jara na Hanáckých novinkách. Kdo si pamatuje z devadesátých let televizní seriál Kořeny, chápe. Zjistili jsme, že zimní posila ze Slavie Praha pochází z Gambie, skoro přesně z míst, odkud byl kdysi Kunta Kinte unesen. Jak celou věc vidí rodilý Afričan, s odstupem tří staletí? Plánovali jsme velký rozhovor. Asi by měl obrovský společenský přesah. Nakonec byl rozhovor nejdříve odložen, protože Sigma tehdy neměla úplně nejlepší výsledkové období, a teď se nám Kunta Kinte nevrátil z dovolené, takže už článek nikdy nevznikne.

Redakce