Spojenci už zahájili kampaň pro krajské volby, chtějí osobně oslovit 30 tisíc voličů

Koalice Spojenci24 (KDU-ČSL, TOP 09, Zelení a Nestraníci) dnes zahájila v Olomouci první fázi kampaně pro volby do krajského zastupitelstva. Kandidáti společně s dobrovolníky vyrazili za lidmi, protože jim není cizí osobní kontakt a nebojí se. Jejich cílem je oslovit v kraji minimálně 30 tisíc voličů, se kterými se chtějí naživo setkat a hovořit s nimi.

Možná se ptáte, proč jsme za vámi takto přišli. Odpověď je jednoduchá. Spojili jsme se čtyři partaje pro náš kraj a máme za sebou výsledky. Nejsme tu ale kvůli našim stranám, nebo výsledkům. Jsme tu především kvůli lidem a pro ně. Nosným pilířem celé naší kampaně jsou tzv. Spojenecké porady, které probíhají v ulicích měst, ale hlavně přímo u dveří voličů napříč celým krajem. Naším primárním zájmem je, ptát se voličů, co by chtěli v našem kraji změnit. Přišli jsme se s nimi poradit, protože nás velmi zajímá jejich názor a chceme s nimi vytvořit spojenectví. I proto jsme naši kontaktní kampaň nazvali Spojenecké porady,“ říká lídr kandidátky, lidovecký Spojenec Ivo Slavotínek.

Během Spojeneckých porad nejspíš zavítáme na místa, kde nikdy žádného politika lidé naživo neviděli. Rozjedeme se do celého kraje, do našich domovů, do prostředí, které známe. Jako starostka Jeseníku jsem s lidmi v každodenním přímém kontaktu, takže je mi tento styl velice přirozený. Dnes začínáme naši Spojeneckou poradu v obci Vlčice na Jesenicku a už se za místními velice těším,“ doplňuje s úsměvem spojenecká dvojka na kandidátce, topácká starostka Zdeňka Blištanová.

Spojenců jsou stovky a tisíce – doma, v rodinách, přátelstvích, spolcích a klubech. Když dají hlavy dohromady, je to síla. Stejně jako vy, i my Spojenci to tu máme rádi. Naše domovy, rodinu, přírodu a jdeme se za lidmi poradit, jak u nás v kraji mít pohodovější a klidnější život,“ dodává zelený Spojenec Daniel Řezníček.

Kateřina Kováříková