Muž v Jevíčku zavraždil na náměstí mladou ženu, za bílého dne na autobusové zastávce

V úterý v půl desáté večer oznámila policie na sociální síti X, že v Jevíčku byla nalezena zavražděná žena. „Policisté prověřují násilnou smrt ženy v Jevíčku. Více informací zveřejníme, jakmile to okolnosti dovolí,“ uvedli policisté ve velmi stručném oznámení. Současně dnes ale zveřejnili pátrání po nebezpečném muži z okresu Blansko.

Podle informací TN.cz i svědků události mladá žena zemřela na autobusové zastávce na náměstí, kde měl přistávat i vrtulník záchranné služby. Po pachateli se pátrá, v akci je vrtulník s termovizí.

Svědkové: Vrahem je její přítel. Policie po něm zveřejnila pátrání

Podle obyvatel Jevíčka, jejichž svědectví o hrůzné události se podařilo získat, měl ženu za bílého dne na jevíčském náměstí ubodat její přítel. Celý skutek zachytila webkamera, jejíž provoz ale město krátce po události vypnulo.

„Vážení občané, na náměstí v Jevíčku dnes došlo okolo 18.30 k násilnému trestnému činu. Po pachateli policie pátrá, buďte opatrní, pachatel může být ozbrojen,“ upozornil na sociální síti starosta Jevíčka Dušan Pávek.

Policie vyhlásila v úterý 4.června pátrání po Petru Grycovi, narozeném 3. září 1989, ve zveřejněných informacích je uveden jako nebezpečný.

Vlastimil Blaťák