Kdy se otevřou koupaliště? Olomouc už má otevřeno, Přerov přivítá první plavce zítra

Venkovní bazén na olomouckém koupališti je pro veřejnost otevřen již od 1. června, jakkoli teploty zatím slunění a koupání příliš nepřály. V Penčicích se otevření dočkají v sobotu 15. června, v Majetíně podle podmínek do konce června.

Olomoucký venkovní bazén je již dva týdny otevřen a zaplavat si můžete jít denně od 9 do 20 hodin.

Bělkovice-Lašťany otevírají svým návštěvníkům brány v sobotu. Otevření kvůli aktuálnímu počasí plánujeme na den 15. června 2024 od 12:00 hodin,“ uvedla obec na svém webu.

Majetín se chystá podle počasí a podmínek otevřít koncem června, pevné datum ještě provozovatelé neznají. „Jako novinku letos plánujeme platební terminál, aby bylo možno u vstupu platit kartou,“ uvedla pro Hanácké novinky starostka Majetína Miroslava Zavadilová.

V sobotu 15. června odstartuje letošní sezona na dvou městských venkovních koupalištích – v Penčicích a v areálu na Kopaninách na Přerovsku. „Pokud bude příznivé počasí, obě venkovní koupaliště v majetku města otevřou třetí červnovou sobotu. Jak dlouho pak sezona potrvá, bude záviset opět na počasí. Počítáme ale s ukončením letního provozu v neděli 15. září,“ nastínil Petr Kouba, jednatel společnosti Sportoviště Přerov, v jehož správě obě koupaliště jsou. Koupaliště Penčice bude do prázdnin fungovat v omezeném, víkendovém provozu, od července bude otevřeno každý den.

Vlastimil Blaťák