Běžci ze Šumperka excelovali na mezinárodním závodě v Nyse, vítězství oslavili na novém stadionu

Delegace běžců z města Šumperka se v sobotu 8. června 2024 zúčastnila 11. ročníku běžeckého závodu Bieg Nyski v nedalekém partnerském městě Nysa v Polsku. Závodní trasa dlouhá 10 kilometrů vedla od sportovní haly v Nysie městem, pod hrází turisty oblíbeného nysského jezera, až do cíle na nově otevřeném sportovním stadionu.

Mezi téměř tisícovkou účastníků z Polska, České republiky, Německa, Maďarska, Kanady a Rumunska se šumperským běžcům podařilo dosáhnout vynikajících výsledků. „Michal David se umístil na úctyhodném šestém místě celkově s časem 34:29 a Eva Filipiová obsadila 21. místo s časem 36:54 a stala celkově čtvrtou nejlepší ženou závodu“, říká Bohuslav Vondruška, tiskový mluvčí a zároveň jeden z členů běžecké skupiny Šumperka, a dodává, že oba jmenovaní zároveň vyhráli ve svých věkových kategoriích a rovněž získali poháry pro nejlepší závodníky z partnerských měst.

Další významné umístění ze šumperské skupiny zaznamenali Ondřej Studnička na 13. místě, Jan Ristovský na 32. místě a Libor Giesel na 68. místě. Výrazný úspěch si připsala také Dominika Hanáčková, která s časem zaujala 268. místo a zvítězila ve své věkové kategorii (K20).

Město Šumperk děkuje městu Nysa a Společnosti přátel partnerských měst Nysy za pozvání a vřelé přijetí. „Zveme všechny závodníky a sportovní nadšence na šestý ročník běžeckého závodu ŠumpeRUN, který se uskuteční 14. září 2024 v Šumperku, šumperský závod čerpal inspiraci právě z Nysy a i díky polskému předobrazu je dnes možné závodit v centru města Šumperka,“ uzavírá Vondruška.

Tisková zpráva