Plavby z Kroměříže do Kvasic startují o víkendu, lístek je letos za 240 korun

Obyvatelé Kroměříže i návštěvníci města se i v letošní turistické sezoně mohou plavit po řece Moravě dvanáctimístnou lodí Bruno společnosti Kroměřížská plavební, a to na trase z Kroměříže do Kvasic a zpět. Bruno v červnu vyplouvá v sobotu a v neděli v 10:00, o prázdninách k víkendovým plavbám přibydou i plavby v úterý a ve čtvrtek v 15:00. Vždy se odjíždí od mola v Kroměříži na Erbenově nábřeží.

Podle místostarosty Pavla Motyčky, který město zastupuje ve Sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu a vodní cesty na řece Moravě, je plavba lodí po řece Moravě již tradičním a oblíbeným zpestřením letní turistické sezony v Kroměříži. „Lodní turistika nabízí velký potenciál pro cestovní ruch v Kroměříži, proto vedení města tuto aktivitu podporuje, stejně tak i plány na rozšíření vodní cesty Baťův kanál až k nám do Kroměříže,“ uvedl Motyčka.

Menší člun si můžete řídit i sami

Okruh Kroměříž – Kvasice – Kroměříž měří 18 kilometrů a jeho absolvování trvá asi dvě hodiny. Dospělí zaplatí za lístek 240 korun, děti se budou plavit za 190 korun. Plavbu je vhodné rezervovat na telefonním čísle 775 645 964. Lidé si na stejném čísle mohou také celou loď pronajmout, například na rodinnou oslavu či firemní akci. Podle délky plavby pronájem přijde na 2500 až 3700 korun. Více informací je na webu www.plavebni.cz. Zájemci si také v Kroměříži mohou půjčit motorový člun pro šest osob. Objednat si ho mohou také na telefonním čísle 775 645 964. Pro řízení tohoto člunu není potřeba žádný speciální průkaz, půjčit si ho může občan starší osmnácti let.

Tisková zpráva