Olomoucké Terno to v těžké době dokázalo: Bistro nabízí obědy od 99 korun!

Obrovské zdražení všech jídel včetně poledního menu, které v posledních měsících zaznamenali Češi v restauracích, vyšroubovalo ceny místy až ke dvěma stovkám za oběd. Ředitel olomouckého Terna David Hoffman přišel s iniciativou připravit restauraci s cenami i pod sto korun za jídlo! Bistro už otevřelo, a zájem je neskutečný.

„Dříve jsme v Ternu měli oddělení lahůdek, zájem ale rostl do té míry, že jsme se rozhodli toto oddělení výrazně rozšířit. Chceme lidem nabídnout možnost oběda za férovou cenu,“ říká ředitel olomouckého Terna David Hoffman.

Oběd od 99 korun. Terno chce lidem pomoci

Ceny denních menu začaly v restauracích poprvé výrazněji růst v roce 2017 po zavedení EET, kdy poprvé překonaly hranici sta korun. Od té doby docházelo k postupnému, ale velmi rychlému a citelnému zdražování obědů až na současnou průměrnou cenu přibližně 200 korun za celou Českou republiku. Přestože olomoucké ceny stojí zhruba o desetikorunu níže, než je celorepublikový průměr, zásah do peněženek zákazníků je citelný.

Ředitel olomouckého Terna David Hoffman považuje současné ceny v restauracích za vysoké. „Situace na trhu nám ale byla impulsem k tomu, pokusit se našim zákazníkům nabídnout oběd za přijatelnou cenu,“  říká.

Že se plán povedl, dokazují fronty zákazníků. Bistro v Ternu před několika dny úspěšně otevřela, denně nabízí pět teplých jídel s sebou i na místě, plus polévku. Jedno jídlo je denně za 99 korun, ostatní za 119 korun. Zákazníkům vaří klasickou českou kuchyni, například řízky, svíčkovou, nebo špízy.

„Kvůli lidem, kteří končí později v práci, máme v pracovních dnech otevřeno až do večera,“ dodává ředitel.

Vlastimil Blaťák