Naprostý kolaps už na konci první půle a marná Sigma letos končí. Olomouc – Hradec 1:3

Jestliže chtěla Sigma pomýšlet na úspěch, musela vstřelit minimálně dva góly a žádný neinkasovat. Do zápasu vstoupila sympaticky, na konci prvního poločasu ale nastal totální kolaps a během dvou minut bylo po nadějích. Tři a půl tisíce diváků, kteří se přišli na rozhodující zápas roku podívat, vidělo jen to, že dál jde Hradec, a nepovedená sezóna už pro Olomouc skončila.

SK Sigma Olomouc – FC Hradec Králové 1:3 (0:2)

Olomouc začala o poznání aktivněji, než v předchozích utkáních, a brzy se dostala i do šancí. Na zteč Sigmu táhl aktivní Zorvan, na druhé straně Stoppen musel poprvé zasahovat až v jedenácté minutě po hlavičce Kučery. Olomouc se snažila, ve dvacáté minutě z úhlu pálil aktivní Uriča, hostující gólman Zadražil ale levou nohou zasáhl včas. A opět to byl Uriča, kdo mohl otevřít skóre po Breiteho rozehrávce deset minut před koncem poločasu, hostujícího brankáře ale nepřekonal ani napodruhé. Platonický a nerproduktivní tlak byl zlomen v úplném závěru první půle, kdy Sigma naprosto zkolabovala  – nejprve Uriča chyboval v rozherávce, míč získal Daniel Vašulín a po slalomu mezi překvapenými hráči Olomouce nedal Stoppenovi šanci – 0:1. Ještě v nastavení prvního poločasu pak ze dvaceti metrů vypálil Václav Pilař, a do šaten se šlo za stavu 0:2. Jakékoli šance Sigmy na postup tím byly prakticky zničeny.

Do druhé půle stáhnul trenér Saňák dva do té doby nejlepší hráče Olomouce na hřišti Zorvana a Uriču,a bylo sympatické, že Olomouc se ani za tohoto stavu ještě nevzdala. Rychle se do šancí dostali Chvátal a Beneš, aktivita pak přinesla Sigmě standardní situaci na hranici vápna, ze které pak snížil Lukáš Juliš – 1:2. Hradec si ale výsledek takticky velmi dobře hlídal, a čas už běžel Olomouci příliš rychle. Konec i hypotetickým nadějím přišel v sedmdesáté minutě, kdy se po standardce prosadil nikým nehlídaný Jakub Kučera, a Votroci opět odskočili na rozdíl dvou branek – 1:3. Sigma sice ještě jednou rozvnila síť za hostujícím gólmanem, pro ofsajd ale branka neplatila a sezóna s ke svému konci.

Branky: 57. L. Juliš – 43. Vašulín (P. Juliš), 45+2. Pilař (P. Juliš), 70. Kučera (Dancák)

SK Sigma Olomouc: Stoppen – Chvátal, Pokorný, Beneš, Matys – Breite (C), J. Spáčil (64. Muritala) – Uriča (46. L. Juliš), Zorvan (46. Langer), Šíp – Zifčák (79. Singhateh).
FC Hradec Králové: Zadražil – K. Spáčil, Kodeš (C), Klíma – Horák, Dancák, Kučera, Harazim (27. Čmelík) – Pilař (75. Krejčí st.), P. Juliš (64. Pudhorocký) – Vašulín (75. Koubek).

Diváci: 3619

Miroslav Hladiš