Deset minut deště, a rekonstruovaná Masaryčka se proměnila v neprůchozí bazén. Pršet bude i dál

Desetiminutová odpolední přeháňka nad Olomoucí měla ve čtvrtek odpoledne za následek zatopení chodníků Masarykovy ulice. Městská třída, která v tomto úseku prošla před dvěma lety nákladnou kompletní rekonstrukcí, desetiminutový „příval vody“ nezvládla.

Ulice se na chodnících zatopila po obou stranách nově rekonstruované části a většinově je na dlouhé minuty učinila zcela neprůchozími. Jak to na Masarykově vypadalo po desetiminutové přeháňce, se podívejte ve fotogalerii.

Meteorologové: pršet bude dál, nejhorší se ale Moravě vyhne

Přes naše území postupuje okluzní fronta zvolna k východu, meteorologové očekávají na východě České republiky v bouřkách ojediněle přívalové srážky s krátkodobými úhrny kolem 25 mm.

Výstraha před vydatnějšími přívaly vody se týká spíše západu Čech a Olomoucku by se měla vyhnout. „Od pátku až do neděle očekáváme na západě Čech trvalé a vydatné srážky, místy může spadnout za 48 hodin 50 až 70 mm, ojediněle i přes 90 mm srážek. Vzhledem k silnému nasycení budou toky v zasažené oblasti reagovat na predikované srážky výraznými vzestupy hladin,“ uvedl na svém webu Český hydrometeorologický ústav.

Vlastimil Blaťák