Vzdor fanoušků vůči vedení Sigmy graduje, chystají i pochod k radnici. Dozorčí rada prodeje majetku nezpochybnila

Nespokojení fanoušci fotbalového klubu Sigma Olomouc nepolevují v protestech vůči klubovému vedení a u olomouckého Globusu tak visí ode dneška billboard, který znovu vyzývá vedení klubu k odstoupení, za kterým možná stojí právě fanouškovská základna. Kromě toho chystají fans vyjádřit své postoje na nejbližších domácích zápasech i pochod k radnici.

Do konce základní části nejvyšší fotbalové soutěže zbývají tři kola, a nespokojení fanoušci hodlají dát znovu najevo svou nespokojenost s vedením klubu Sigma Olomouc a nadále žádají odstoupení Petra Konečného, Ladislava Mináře, Jiřího Ficnera a Martina Majora.

Na Jablonec odchod z tribuny, Před Spartou demonstrace před radnicí
Na nejbližší domácí utkání s Jabloncem již tuto neděli tak fans v devatenácté minutě opustí svůj sektor. „Často zaznívá v komentářích na klubových sítích vyzývání k bojkotování domácích zápasů! Za nás nepřijatelné, právě v tuto chvíli nás musí být vidět a slyšet! Proto všechny fans na stadionu žádáme, přidejte se k nám! Přijďete v neděli na Andrák, poté s námi opusťte v 19. minutě na symbolických 5 minut tribuny a setrvejte v útrobách stadionu! Pak se vraťte na svá místa! Ukažme jednotu! Sigma = Hráči, fans, tradice!,“ stojí ve výzvě, kterou vedení fanklubu zveřejnilo ve středu na facebookové stránce Sigma United.
Na následující domácí zápas se Spartou 28. dubna se pak hodlají přesunout z obvyklého sektoru S na tribunu jih.  „Zároveň vyzýváme všechny současné, bývalé i budoucí fanatiky, a to nejen Sigmy, ale všech hanáckých sportovních klubů a všech jejich fans táborů! Přidejte se k nám aspoň pro toto utkání! Ukažme sílu, a nesledujme úpadek nejslavnějšího hanáckého fotbalového klubu z povzdálí! I vy můžete být součástí změny, přijďte na Sigmu!,“ píše se ve výzvě.
Před utkáním se Spartou se fanoušci hodlají sejít už ve 13 hodin před olomouckou radnicí. Město jako akcionář klubu nese podle nich odpovědnost za současnou situaci.
Dozorčí rada neshledala pochybení při prodeji majetku
Pondělní očekávané jednání dozorčí rady klubu neshledalo, podle informace zveřejněné na webu klubu, žádná pochybení při rozprodeji nemovitého majetku klubu v letech 2017 a 2018. „DR konstatuje, že prodeje majetku v letech 2017 a 2018 proběhly řádně a byly realizovány v zájmu udržení celkové stability klubu a v souladu se zákonem. DR doporučuje ohradit se proti nepravdivým a záměrně mylně interpretovaným výrokům v tisku a podniknout příslušné právní kroky v rámci občansko-právního řízení u soudu,“ stojí v prohlášé bylo na klubovém webu zveřejněno v úterý.
Vlastimil Blaťák