Vedení Sigmy zveřejnilo analýzu prodejů nemovitostí, fanoušci se jí ještě ten den vysmáli

Kauza rozprodeje nemovitého majetku akciovou společností Sigma v uplynulých letech má nečekané pokračování. Klub zveřejnil v pátek na svém webu nepodepsané prohlášení „Potvrzeno: Sigma svůj nemovitý majetek prodala výhodně,“ na sociálních sítích to vzápětí odnesla výsměchem fanoušků. Proč?

„Vedení klubu bylo v médiích napadeno kvůli údajné nevýhodnosti prodeje několika nemovitostí z let 2015 a 2017. Nesmyslnost a nepodloženost těchto útoků nyní potvrdila renomovaná poradenská společnost Grant Thornton. Ta zhodnotila tři zpochybňované prodeje a u všech potvrdila, že rozhodně nebyly nevýhodné,“ stojí v ostrém prohlášení, které Sigma v pátek zveřejnila a rozeslala do redakcí.

Podle klubového webu polečnost Grant Thornton hodnotila prodej nebytových prostor v roce 2015 a prodeje posilovny a pozemků v roce 2017. „Ve všech třech případech je závěr jednoznačný a zcela pozitivní pro SK Sigma Olomouc a. s. Nikde není shledáno pochybení či finanční nevýhodnost pro klub. Jedná se tedy o nezávislé potvrzení nepravdivosti výše uvedených tvrzení,“ píše se v prohlášení.

Od fanoušků to ale klub ještě týž den pořádně schytal na sociálních sítích, a nevole fanoušků tím jenom vzrostla. Proč?

Informace poskytnuté zadavatelem, sama společnost Grant Thornton upozorňuje na spornou vypovídací schopnost dokumentu

Tři dokumenty, které vedení klubu k tiskovému prohlášení přiložilo, totiž obsahují na úplném konci poznámku, v níž samotná společnost Grant Thornton prohlašuje, že dokument není znaleckým posudkem, a informace v něm obsažené je nutno brát s určitou rezervou.

„Dovolujeme si vás upozornit, že v případě tohoto dokumentu se nejedná o znalecký posudek. Pro potřeby tohoto dokumentu nebylo prováděno místní šetření analyzovaných nemovitostí a bylo vycházeno především z veřejně dostupných informací a informací, které nám byly poskytnuty zadavatelem. Takto je třeba nahlížet na vypovídací schopnost tohoto dokumentu,“ píše ve zveřejněných materiálech samotná společnost Grant Thornton.

Scan: Web SK Sigma Olomouc
Nelibost fanoušků večer po zveřejnění analýzy: Takto se veřejně shodit?

Na facebookové stránce Sigma United i na facebooku samotného klubu se okamžitě rozeběhla diskuse, která na vedení klubu nenechala nit suchou.

Čím víc stanovisek dáme, tím víc bodů máme?,“ ptá se jeden z fanoušků. “Nezávislá” studie, za kterou zaplatilo vedení Sigmy. To snad ani jinak dopadnou nemohlo. Když budu mít lihovar a nechám si zaplatit studii o škodlivosti alkoholu, jak to asi dopadne?,“ táže se jiný.

„Takže nic potvrzeno vlastně není a analýza není analýza. Neskutečné divadlo ze strany vedení. Myslel jsem si, že jsou to větší hráči. Takto se veřejně shodit,“ zní další ze stanovisek.

Vlastimil Blaťák