Sigma padla ve Zlíně, alespoň se poprvé v lize trefil Singhateh

Bookmakeři pasovali v soboji Zlína s Olomoucí za favorita domácí tým, a nemýlili se. Sigma vstoupila do zápasu před poloprázdnými zlínskými tribunami aktivně, v utkání už pak ale prohrávala 3:0. Z penalty snížil Singhateha v nastaveném čase ještě Pospíšil, body ale zůstaly ve Zlíně.

FC Zlín – SK Sigma Olomouc 3:2 (1:0)

Olomouc sice začala ve Zlíně aktivně a dostávala se i do šancí, byli to ale domácí, kdo v šestatřictáté minutě otevřel skóre utkání – Tom Slončík si zpracoval křížnou přihrávku, zamířil k tyči, a Stoppen neměl šanci – 1:0. Žlutou kartu pak viděl trenér domácích Saňák, situaci řešil VAR, ale branka platila. Zlín si potom náskok do přestávky pohlídal, držel míč daleko od své branky a Sigma do půle nestačila reagovat.

Z druhé půle uběhlo deset minut a Zlín už vedl o dvě branky – Slončíkův centr poslal hlavou do olomoucké branky Jakub Černín, a s Olomoucí to vůbec nevypadalo dobře – 2:0. Hosté reagovali hned trojím střídáním, inkasovali ovšem potřetí – Stoppen sice jednu šanci parádním zákrokem zachránil, na dorážku Toma Slončíka už byl ale krátký – 3:0. Olomouc snížila až sedm minut před vypršením devadesáté minuty díky proměněné penaltě Singhateh za ruku bránícího hráče ve vápně, dlouhé nastavení pak ještě přineslo Pospíšilovu hlavičku a korekci stavu na 3:2, body ale zůstaly ve Zlíně.

Branky: 36. Slončík (Fantiš), 55. Černín (Slončík), 66. Slončík – 83. Singhateh (pen.), 90+3. Pospíšil (Vodháněl)

Karty: ŽK:  57. Bartošák (ZLN) – 88. Vraštil (OLO)

FC Zlín: S. Dostál – Cedidla, Simerský (C), Černín, Pidro (90+2. Čelůstka) – Vukadinović (76. González), Bartošák, Slončík (86. Didiba), Bužek, Fantiš (90+2. J. Kolář) – Schánělec (76. Tkáč).
Trenér: B. Červenka

SK Sigma Olomouc: Stoppen – Pokorný, Vraštil, F. Novák (68. Uriča) – Chvátal, J. Spáčil (61. Zifčák), Breite (C), Zorvan (61. Pospíšil), Sláma (61. Singhateh) – Vodháněl, L. Juliš (79. Langer).
Trenér: J. Saňák

Diváci: 3 021