Rozdíl třídy. Po dvaceti minutách nebylo co řešit, Olomouc – Sparta 1:4

Vyprodaný Andrův stadion se těšil na vyvrcholení základní části fotbalové ligy v podání týmů, které měly o co hrát: domácí Olomouce, která toužila po návratu do elitní šestky, a hostující Sparty, které šlo o důležité body na cestě k titulu. Hosté byli v zápase jednoznačně lepší, v polovině prvního poločasu bylo o utkání rozhodnuto. Poprvé v lize se trefil Jáchym Šíp.

SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha 1:4 (0:2)

Na branku nemuseli fanoušci čekat dlouho – již v šesté minutě potěšil hlavou tribunu sever, zbarvenou do ruda, Jan Kuchta. Gól však kvůli ofsajdu nemohl platit. Utkání bylo v režii hostů, nadějný přímý kop rozehrával Haraslín, míč na zadní tyč ale přetáhl. Na druhé straně po faulu na Pospíšila zahrával přímý kop Zifčák, ani on ale bránu netrefil. Sigma postupně vyrovnala hru a v pětadvacáté minutě vyslal do brejku Zifčáka Chvátal, a chyběly centimetry. Pak ovšem Pokorný trefil skluzem Jana Kuchtu a Sparta kopala penaltu. Tu bezpečně střelou k levé tyči proměnil Ladislav Krejčí a hosté vedli 0:1. Jen o pět minut později to byl znovu Ladislav Krejčí, který hlavou přidal po rohu druhý gól hostů – 0:2.

Hned po rozehrání druhé půle mohl přidat třetí gól Kuchta, svoji šanci ale spálil. O pět minut později již ale udeřilo, když Veljko Birmančevič poslal z hranice vápna míč nechytatelně doleva a bylo to už 0:3. Domácí vystřídali útočníka Juliše, obraz hry se ale nezměnil a čtvrtý gól Sparty přidal v šestašedesáté minutě Jan Kuchta, který se ocitl úplně sám před brankářem – 0:4.  Čestného úspěchu se pak dočkala i domácí Sigma, patnáct minut před koncem se hlavou prosadil Jáchym Šíp – 1:4.

Branky: 75. Šíp (Pospíšil) – 28. Krejčí ml. (pen.), 33. Krejčí ml. (Kairinen), 53. Birmančević (Ryneš), 66. Kuchta (Krejčí ml.)

Karty:  ŽK 31. L. Juliš (OLO) – 58. Wiesner (SPA)

SK Sigma Olomouc: Stoppen – Pokorný, Matys, Vraštil (69. Langer) – Chvátal, Breite (C) (90. Fiala), Pospíšil, Zorvan (69. Ventúra), Uriča – Zifčák (90. Hadaš), L. Juliš (54. Šíp).
Trenér: Jiří Saňák

AC Sparta Praha: Vindahl – Sørensen, Panák, Krejčí ml. (C) – Wiesner, Sadílek (62. Laçi), Kairinen, Ryneš (62. Zelený) – Birmančević (69. Karabec), Kuchta (69. Olatunji), Haraslín (82. Pešek).
Trenér: Brian Priske

Rozhodčí: Ondřej Pechanec – Petr Caletka, Jiří Kříž

Miroslav Hladiš