Pochod fanoušků Sigmy v neděli před zápasem se Spartou před radnici. Co fans chtějí?

Od třinácti hodin budou v neděli demonstrovat před olomouckou radnicí fanoušci Sigmy Olomouc. Chtějí upozornit na to, že město jako akcionář klubu je spoluzodpovědné za současný stav fotbalového klubu. Demonstrace by měla trvat asi půl hodiny, poté se průvod fanoušků odebere k Androvu stadionu.

„Opakování je matka moudrosti, tak připomínáme že před zápasem je naplánován pochod od radnice ke stadionu! Sejdeme se v 13:00 na Horním náměstí. V 13:30 vyrazíme společně ke stadion,“ píše se v příspěvku, který Ultras Sigma zveřejnili na svém facebooku. Ti také vyzývají fanoušky, aby se do pochodu zapojili.

Smyslem demonstrace, na které možná nebude chybět ani pyrotechnika, je veřejně upozornit na skutečnost, že město Olomouc je jako menšinový vlastník klubu spoluzodpovědné za současný stav klubu.

Blue Crow Sports již předložila nabídku, spolek ale není jednotný

Americká investorská skupina, která má zájem o kapitálový vstup do Sigmy Olomouc, již podle informací zveřejněných na klubovém webu předložila spolku Sigma jako majoritnímu akcionáři svoji nabídku.

„SK Olomouc Sigma MŽ, z. s. oznamuje, že obdržel od společnosti Blue Crow Sports Group nabídku na akcionářský vstup do společnosti SK Sigma Olomouc, a. s. Tato nabídka bude nyní projednána příslušnými klubovými orgány. Detailní informace o nabídce nebude klub v tuto chvíli sdělovat. Další informace budou poskytnuty v souladu s vývojem situace,“ uvedl předseda spolku Jakub Beneš.

Podle neověřených informací, které mají Hanácké novinky k dispozici, by mělo být šest členů spolku pro, čtyři proti, a tři se ještě rozhodují. V zákulisí se hovoří o částce v intervalu padesát až sto milionů korun za majoritní akcionářský podíl.

Vlastimil Blaťák