Olomoučtí plavci s ploutvemi míří na mistrovství světa do Kolumbie. Mají medailové ambice

Na akademickém mistrovství světa v plavání s ploutvemi, které se uskuteční v kolumbijské Pereiře, nebudou chybět plavci napříč Univerzity Palackého. Tým vedený proděkanem pro studium a trenér KSP Olomouc Zbyňkem Svozilem bude o cenné kovy bojovat 26. a 27. dubna.

Celkově bylo nominováno za České republiky sedm sportovců. Za olomouckou Fakultu tělesné kultury se účastní loňský držitel stříbrné medaile z mistrovství Evropy z Maďarska Filip Látal, student druhého ročníku bakalářské studia Tělesná výchova a sport se zaměřením na ochranu obyvatelstva. I nyní je adeptem na medailová umístění.

Olomoučtí studenti ale nebudou reprezentovat pouze Česko. Z FTK máme zastoupení také ve slovenské výpravě. Zuzana Hrašková je studentkou druhého ročníku bakalářského programu Tělesná výchova a sport se specializacemi. Zuzana se také připravuje ve skupině Zbyňka Svozila a je stále držitelkou světového rekordu na 400 BF a  na Světových hrách v roce 2022 obsadila třetí místo. Má také medaile z MS a ME,“ uvedla Fakulta tělesné kultury na svém facebooku.

Vlastimil Blaťák