Sigmu porazil Macík dalším kiksem, Pardubice vezou z Hané cennou výhru

Souboj dvou týmů, jimž se na jaře příliš nedaří, viděl v sobotu olomoucký Andrův stadión. O osudu zápasu šestadvacátého kola bylo rozhodnuto již v první půli po hrubé chybě domácího gólmana Macíka, nakonec vezou Pardubice z Olomouce vítězství 0:2.

SK Sigma Olomouc – FK Pardubice 0:2 (0:1)

Během prvních deseti minut se Sigma nedostala skoro k ničemu a hosté byli jednoznačně aktivnější. Ve třinácté minutě zahrozil pardubický Sychra, Macík si ale s jeho pokusem poradil. O deset minut později se dostal do nadějného zakončení Mareš, krátce po něm střílel Hlavatý, tlak Pardubic ale ve vedoucí gól zužitkoval až domácí gólman ve dvaatřicáté minutě – Benešova malá domů projela Macíkovi pod kopačkou a Pardubice se kuriózně dostaly do vedení 0:1. Hned vzápětí se před branku hostí dostal Breite, první poločas už ale nic jiného nepřinesl.

I druhá půle patřila hostům. Hned po dvou minutách pálil Icha, Macík ale míč parádním zákrokem vytáhl, zlobili Sychra i Hlavatý – jen během prvních pěti minut druhé půle odvracela Sigma tři gólovky! Olomouc zahrozila až v pětašedesáté minutě, Chvátal ale Kinského nadvakrát nepřekonal. Akce Sigmu probudila, ke korekci stavu se ale nedostala – i další šance Juliše a Fortelného vyšly naprázdno. V nastaveném čase se pak hosté dostali do brejku, který proměnil Tomáš Zlatohlávek, a upravil na konečných 0:2.

Branky: 32. Macík (vla.), 90+1. Zlatohlávek (Hlavatý)

Karty:  ŽK 89. Singhateh (OLO) – 48. Patrák (PCE), 76. Tischler (PCE)

SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Matys (81. Fiala), Beneš (58. Sláma), F. Novák – Ventúra (46. Singhateh), Breite (C) – Langer (86. Uriča), Pospíšil, Zorvan (58. Fortelný) – L. Juliš.
Trenér: Saňák

FK Pardubice: Kinský – Mareš, Kukučka, Donát, Surzyn – Solil, Icha, Hlavatý (C) – Sychra (72. Brdička, 88. Černý), Patrák (65. Tischler), Krobot (65. Zlatohlávek).
Trenér: Kováč

Vlastimil Blaťák