Sigma vyválčila s Bohemians bod, tým se alespoň rozstřílel

Třiadvacáté ligové kolo přivedlo na Andrův stadion pražské Boheminas, kteří mohli – Sigma ale musela. Prvních deset minut zápasu ale domácí jen nečinně přihlíželi, jak se Klokani prohánějí po jejich trávníku a od páté minuty utkání vedou.

SK Sigma Olomouc – Bohemians Praha 1905 2:2 (2:2)

Sigma měla pod novým trenérem tragický vstup do utkání a prvních deset minut se prakticky nedostala k míči. Následkem své pasivity také velmi záhy inkasovala – už v páté minutě posunul Kadlec Eriku Prekopovi a ten z pětadvaceti metrů otevřel skóre – 0:1. Opařená Sigma, která v prvních minutách vypadala na ručník, se ale vzpamatovala, a Jan Fortelný po rohovém kopu z druhé vlny vyrovnal – 1:1. Olomouc se dostala do hry a už o tři minuty později Olomouc dokonce vedla – Filip Novák se uvolnil po levé straně a poslal Sigmu d vedení – 2:1.  Olomouc byla v tu dbu lepší, přesto si nepohlídala závěr poločasu a hosté se ještě před poločasovým hvizdem dočkali vyrovnání – Martin Hála namířil k tyči a Stoppen byl na takový balón krátký – 2:2.

Druhá půle začala tlakem Sigmy, Andrův stadion viděl dokonce dvě tyčky, zazlobili ale i hosté – zblízka pálil Prekop, Stoppen byl ale tentokrát na místě. Hráč Bohemians sice reklamoval přidržení za dres, penaltu si ale nevymodil. Trenér domácích následně dvakrát střídal, Fortelného nahradil Singhateh a aktivního Zorvana Dele Ola Israel, Klokani ale postupně převzali aktivitu. Rozhodnout mohl tři minuty před koncem Pospíšil, trefil ale pouze obránce.

Branky: 19. Fortelný (Beneš), 22. F. Novák (Zorvan) – 5. Prekop (Ad. Kadlec), 41. Hála

Karty:  ŽK: 47. Prekop (BOH), 90. Veselý (trenér) (BOH)

SK Sigma Olomouc: Stoppen – Vraštil, Beneš (C), Pokorný, F. Novák – Pospíšil, Ventúra – Vodháněl, Fortelný (67. Singhateh), Zorvan (67. Israel) – L. Juliš (82. Fiala).


Bohemians Praha 1905: Valeš – Hůlka (C), Hybš, Köstl, Ad. Kadlec – Beran, Hála, R. Hrubý, Kovařík – Huf (54. Ristovski), Prekop (86. Shejbal).

Vlastimil Blaťák