„Už nyní máme v Ternu oddělení lahůdek, kde nabízíme například grilovaná kuřata, rolády, špagety nebo halušky. Chceme toto oddělení rozšířit a nabídnout lidem možnost oběda za férovou cenu,“ říká David Hoffman.
Oběd od 99 korun. Ředitel chce ostatním nastavit zrcadlo
Sám považuje současné ceny v restauracích za absolutně přemrštěné. „V restauracích uvaří za stejné peníze. Je pravda, že platí vyšší nájmy, ale to nic nemění na tom, že mají obrovské marže. Co dnes jídlo stojí, je nehorázné. Sám si nosím jídlo do práce z domova, dvě stě korun za oběd už zkrátka nechci dát, je to přehnané. Nastavíme ostatním zrcadlo,“ věří svému plánu.
Restaurace by měla otevírat zhruba do měsíce, a podle předpokladů nabídne denně pět teplých jídel s sebou i na místě, plus polévku. Jedno jídlo by mělo být denně za 99 korun, ostatní za 119 korun. Nabízet by měla klasickou českou kuchyni, například řízky, svíčkovou, nebo špízy.
„V tuto chvíli probíhá rekonstrukce prostor, děláme novou elektriku, nové odpady, kupujeme nerezový nábytek. Investice je asi jeden milion,“ říká ředitel Hoffman. Chce, aby restaurace měla otevřeno v pracovních dnech od rána až do večera. „Kvůli lidem, kteří končí později v práci,“ dodává.
Vlastimil Blaťák