Olomouc ztratila po extralize dorostu i nejvyšší soutěž juniorů. Rozhodla porážka s Hradcem

Černou sezónu zažívá olomoucký mládežnický hokej. Poté, co HC Olomouc ztratil extraligu dorostu, sestupuje po sobotní porážce s Hradcem Králové i z extraligy juniorů. Utkání se rozhodovalo až v nájezdech, v páté sérii se trefil hradecký Zámečník a poslal Kohouty do Ligy juniorů.

Olomouc sice měla po konci nadstavbové části dobrou výchozí pozici a pro záchranu v nejvyšší soutěži juniorů stačilo jen málo, nakonec ale po sobotní porážce s Hradcem sestupuje. Ve skupině o záchranu totiž Olomouc nezískala až do soboty jediný bod, Hanáci postupně padli s Přerovem 2:4 a 0:3, s Motorem 1:4 a 2:4 a s Hradcem rovněž 2:4. K záchraně stačilo v posledním utkání porazit Hradec Králové na jeho ledě a dostat se tak o bod před Přerov, to se ale Hanákům nepovedlo. Po remíze v základní hrací době dospělo rozhodující utkání do prodloužení a následně do nájezdů, v nichž byli úspěšnější domácí.

Z nejvyšší soutěže letos sestupuje i olomoucký dorost. O jeho neúspěchu definitivně rozhodlo osmnácté kolo nadstavbové části dorostenecké soutěže už na začátku března.

Miroslav Hladiš