Miss OK si vypůjčila atmosféru Pulp Fiction. Titul si odnáší Estel Gregorová z Brna

Hudba devadesátek, retro oblečky nebo třeba boxerský zápas – to vše a mnoho dalšího se jeden březnový čtvrtek vystřídalo na galavečeru Miss OK. Finálový večer soutěže krásy se totiž nesl v duchu Pulp Fiction.

U moderování se střídal Vincent s Miou, Honey Bunny s Pumpkinem, a Butch s Tulipánkem. Všechny tyto nezapomenutelné filmové postavy věrně ztvárnilo duo Eva Decastelo a Petr Šimek. Diváci v sále mohli zhlédnout naživo ikonické repliky z Historek z podsvětí. Na malou chvíli se mohlo zdát, že se sál Sklubu proměnil v hollywoodský filmový set.

Porota hodnotila dívky ve čtyřech disciplínách, přičemž jednou z nich byla promenáda v plavkách. Organizátoři soutěže přehlídku spojili s boxerským představením moderátora Šimka, a tak se z finalistek na chvíli staly sličné „ring girls“. Při další ze soutěží zase dívky měly předvést jednotlivé scénky vyjmuté z filmu.

Vítězkou je šestnáctiletá Estel z Brna

Kufřík, který postava Julese otvírá v bistru ve filmu, skrývá to nejcennější – korunku pro vítězku. Tak tomu alespoň bylo na předávání cen, kdy moderátor Šimek přinesl trofej Miss na pódium. Tu si odnesla dívka s číslem 9, Estel Gregorová. Následovaly ji první a druhá vicemiss – Karolína Jelínková a Kateřina Matušková. Ocenění Miss Internet si opět vybojovala Karolína Jelínková. Na místě se taktéž hlasovalo o Miss OK Face. Titulu uděleného publikem se zmocnila Sofie Kábrtová.

Estel Gregorová je šestnáctiletá dívka z Brna. Studuje fotografii a média na Střední škole umění a designu. Miluje focení, ale aktivně se věnuje také herectví a modelingu. Je společenská, proto si nejvíce užívá čas strávený s nejbližšími. Když vítězka minulého ročníku Alžběta Křížová vyhlásila Estelino jméno, bylo na ní znát překvapení. „Plakala jsem dojetím a nešlo to zastavit. Ten pocit výhry je až slovy nepopsatelný,“ vysvětluje letošní vítězka. „Miss OK je krásná zkušenost, které jsem ráda byla součástí.“

Pulp Fiction v režii ředitele soutěže

Jedním ze členů poroty byl i ředitel soutěže Roman Štěpánek. I díky němu se nese finálový večer v duchu amerického podsvětí. „S týmem organizátorů jsme na galavečeru pracovali velmi dlouho, aby bylo všechno podle našich představ. Ten film je mojí srdcovkou a jistým způsobem jsem mu takto mohl vzdát hold,“ říká Štěpánek.

Jako jeden z hodnotících potvrzuje, že není vůbec snadné vybrat mezi dívkami vítězku. „Takováto dilemata řešíme s ostatními porotci každý rok. Dívky jsou opravdu půvabné, každá má navíc unikátní talent. Ve volných disciplínách se ukazují jako skvělé tanečnice, zpěvačky, kouzelnice … zkrátka nedělají nám to lehké,“ s úsměvem dodává Štěpánek.

I když je výběr podle všeho náročný, letošní ročník už zná své královny krásy. Jakmile dojmy z letoška opadnou a organizační tým se vzpamatuje z rušných dní před galavečerem, nastane příprava na další ročník. Téma si organizátoři ale ještě chvíli nechají pro sebe.

Monika Janků