Hejtman Josef Suchánek chce obhájit svou funkci. Povede kandidátku Starostů pro Olomoucký kraj

Krajský sněm Starostů a nezávislých jednohlasně schválil stávajícího hejtmana Olomouckého kraje Josefa Suchánka jako svého lídra v zářijových krajských volbách. Povede kandidátku, která se bude jmenovat Starostové pro Olomoucký kraj.

Za čtyři roky jsme dosáhli v Olomouckém kraji skvělých úspěchů. Především jsme po našich předchůdcích zcela obrátili trend neustálého zadlužování Olomouckého kraje. Snižujeme dluh a rekordně investujeme. Daří se nám i v dalších oblastech. Proto chci navázat na svou dosavadní práci i v příštím volebním období,” říká hejtman Josef Suchánek.

Na druhém místě kandidátní listiny bude dlouholetá a úspěšná starostka Čelechovic na Hané Jarmila Stawaritschová, na třetím místě pak stávající krajský radní a úspěšný starosta Konice Michal Obrusník.

Kandidátní listina se bude skládat z osvědčených i nových tváří ze všech koutů našeho kraje. Výrazné zastoupení na ní budou mít právě starostové a starostky, protože právě oni svou každodenní prací přispívají k tomu, že se nám daří Olomoucký kraj posouvat dál a zlepšovat podmínky pro život našim obyvatelům,” doplňuje hejtman Suchánek.

Volby do zastupitelstva Olomouckého kraje se uskuteční v druhé polovině září. Občané volí 55 zastupitelů, kteří následně ze svých řad volí hejtmana a dalších deset členů Rady Olomouckého kraje.

Vlastimil Blaťák