Fanoušci Sigmy razantně vystoupili proti vedení. Žádají odchod Konečného, Mináře, Ficnera a Majora

Fanoušci Sigmy Olomouc zveřejnili v úterý odpoledne na svém webu výzvu vedení fotbalového klubu, a chtějí vyburcovat nejen olomouckou, ale celou hanáckou veřejnost. Současně rozeslali do médií dopis, ve kterém upozorňují na dlouhodobé problémy klubu a žádají odstoupení předsedy představenstva Konečného, sportovního ředitele Mináře, finančního manažera Ficnera a předsedy dozorčí rady Majora.

Zkrácený text s názvem Nevyšší čas konat zveřenil v úterý odpoledne server fanoušků olomoucké Sigmy. „Lidé ve vedení klubu nemohou být nekontrolovatelní, neodvolatelní, a přitom mít veškerou moc soustředěnou ve svých rukách! Nejde o jedno prase, které žije v žitě, jde o celý systém fungování,“ píše se v dokumentu.

Jedná se přitom jen o zkrácenou verzi dopisu, který je mnohem otevřenější. Ve svém textu, který byl v úterý odpoledne rozeslán médiím, fanoušci shrnují nedávný vývoj v klubu, a požadují odstoupení čtyř hlavních osob z vedení olomoucké kopané. Jsou jimi předseda představenstva Petr Konečný, sportovní manažer Ladislav Minář, ekonomický manažer Jiří Ficner, a Martin Major z dozorčí rady klubu.

Žádá přitom ostatní členy vedení, aby aktivně  hledali potenciálního budoucího silného partnera, který do klubu  vstoupí – jako majitel, mecenáš, sponzor. Důvěryhodný partner s  jasnou vizí dalšího rozvoje klubu.

Kritika klubu, jaká nemá od fanoušků obdoby: KOnečný neodpovídá na otázky a jen vyhrožuje soudy, píše se

Čtyřstránkový dopis mimo jiné kritizuje chování vedoucích činovníků klubu. Reaguje tím nejen na oznámení klubu poté, co byly v minulých dnech polepeny vstupní prostory Androva stadionu nesouhlasnými plakáty. „Asi všichni jsme hleděli  na polepený stadion s plakáty prasečí hlavy s  vzkazem „Prasata z vedení, vzdejte se velení“. Na  takové akce tady nejsme úplně zvyklí, ale i z tohoto  je zřejmé, že nevole fanoušků proti vedení klubu je  opravdu velká. Mediální dosah rovněž překvapil, v  maximální míře souhlasné komentáře a hlavně se  tímto i nefotbalová veřejnost mohla dozvědět o  problémech v klubu. A reakce vedení – typické.  Předseda představenstva klubu pan Konečný místo  odpovědí na otázky arogantně vyhrožuje soudy.  Místopředseda představenstva a sportovní  manažer pan Minář se snaží naopak ukázat hezkou  tvář a zve všechny kolem na pivo, kde určitě  vysvětlí, jak dělá vše nejlépe a že bez něho by teď  hrála Sigma divizi, píše se v textu.

Vyzývá fanoušky a širokou veřejnost, aby se začala aktivně zajímat o dění ve fotbalovém klubu. „Chceme, aby se vedení města Olomouce začalo aktivně zajímat o  všechny přešlapy a o pomalou zkázu nejslavnějšího a největšího  klubu v regionu. Politická reprezentace města zastupuje nás, občany  Olomouce. Proto apelujeme na vás na všechny, obracejte se na  radnici a svoje zástupce v Radě a Zastupitelstvu města. Město nejen  že je spoluvlastníkem Sigmy, je také vlastníkem stadionu,“ píše se v dokumentu.

Celý text dopisu je k dispozici zde.

 

Vlastimil Blaťák