Divadlo Na cucky zaujalo: budoucí lokální hvězda Hochman hraje bývalou globální hvězdu Thunberg

Humorné divadlo z dob klimatického rozvratu je podtitul hry, kterou v polovině dubvna uvede olomoucké Divadlo Na cucky. Mark Kristián Hochman, který je v širší nominaci na Cenu Thálie 2023 za herecký výkon v této inscenaci v kategorii alternativní divadlo, hraje klimatickou aktivistku Gretu Thunbergovou.

Taky nevíte jak jednat tváří v tvář problému jménem klimatický rozvrat? (Víte o ní všechno, ale nevíte co s tím? Případně toho zas tolik nevíte, ale aspoň tušíte, že je to problém?) Prošli jste už všemi možnými emocemi a stejně stále nevíte, co dělat? V pohodě, u nás dostanete odpověď. Stačí se stát hvězdou, pak využít svojí slávy a mluvit o problémech dneška při každé příležitosti v rozhovorech, v televizi, při předávání televizních a filmových cen… jo vlastně moment, ne každý může být hvězda. Ne každý může zachraňovat svět. Naštěstí je tu budoucí lokální hvězda Hochman a ten nechá odlesk své slávy dopadnout i na vás, a vy budete vědět, že to má cenu, něco dělat. Snad. Anebo si aspoň vzpomenete na to, že láska je důležitá. I když je na světě dost konkrétních a jasných viníků, odpovědných za klimatický rozvrat, kteří se dají nenávidět.

15. dubna proběhne po představení v rámci Ekologických dní Olomouc beseda s hosty:

Petr Hladík – současný ministr životního prostředí

Michal Hába – režisér inscenace

Petr Doubravský – zakladatel Friday For Future, platforma pro sociálně-ekologickou transformaci Re-set

Petr Pokorný – biolog, kvartérní paleoekolog a environmentální archeolog

Radim Tolasz – klimatolog

Moderátorka besedy Eliška Kubartová – odborná asistentka na Katedře divadelních a filmových studií Univerzity Palackého v Olomouci

 

Vlastimil Blaťák