Arcibiskup Josef Nuzík bude 13. dubna uveden do úřadu. ČT chystá přímý přenos

Už za dva týdny se v olomoucké katedrále sejdou věřící z celé arcidiecéze k události, která se zde naposledy odehrála před více než třiceti lety: do úřadu bude uveden nový arcibiskup olomoucký a metropolita moravský, Josef Nuzík. Program vedle mše svaté nabídne také setkání s novým arcibiskupem, modlitby a koncert.

Mše svatá v katedrále sv. Václava začne v 10.00 a očekávají se tisíce věřících z celé arcidiecéze. „Mimo jiné počítáme s účastí asi dvou desítek biskupů z ČR i ze zahraničí, stovek kněží, více než tří set ministrantů, krojovaných z různých regionů, příbuzných a přátel nového arcibiskupa a také představitelů státní správy a dalších významných hostů,“ vyjmenovává katedrální farář P. Ladislav Švirák a doplňuje, že přímý přenos bohoslužby nabídne svým divákům jak Česká televize, tak TV Noe.

Odpoledne od 14.00 budou mít všichni lidé možnost pozdravit se s novým olomouckým arcibiskupem v prostoru vedle katedrály. Souběžně se v kostele Panny Marie Sněžné uskuteční modlitba chval a od 15.00 adorace s požehnáním. Program pak v 16.00 uzavře varhanní koncert v kostele sv. Mořice.

Podrobné pokyny k účasti na slavnostní události včetně informací o dopravě aj. budou postupně zveřejňovány na webové stránce ado.cz/inaugurace.

„Těším se na setkání s vámi všemi,“ zve všechny arcibiskup Josef Nuzík a dodává: „Věřím, že společná modlitba a radost ze setkání budou pro nás všechny posilou pro další život s Bohem a církví v naší arcidiecézi. Už nyní vám také děkuji za vaši podporu v modlitbě.“

Jiří Gračka