Za zážitkem roku jeďte do Polska. Nysa chystá v srpnu další ročník fenomenálního Festivalu ohně a vody

Polská Nysa chystá v srpnu další ročník Festivalu ohně a vody, který se odehrává u Nyského jezera. Loňská úchvatná show, která byla spojena s výročím 800 let města, bude mít letos další pokračování, a organizátoři slibují show evropského formátu.

Loni se v rekreačním středisku Akwa Marina ve Skorochówě konal již dvanáctý ročník Festivalu ohně a vody. Spojuje dva živly, Oheň a Vodu, a na obloze každoročně rozzáří tisíce ohňostrojů obklopených lasery.

Loňský mimořádně povedený ročník se pojil s oslavami 800 let města Nysa, nechyběli ohniví tanečníci, kteří ve svém vystoupení předvedli tvůrčí, ale i destruktivní sílu Ohně a Vody. Do show se zapojili akrobaté na Flyboardu, vyzbrojení prvky jevištní pyrotechniky.

Co nabídne festival letos? Neskutečnou laserová a pyrotechnická show

Letošní ročník již má svůj termín a odehraje se na nyské pláži 24. srpna. Podle dosud zveřejněných zpráv bude postaven především na laserech a střední pyrotechnice. Na jevištních plošinách umístěných na břehu jezera bude show s tanečníky v LED kostýmech, celý scénář bude odkazovat na současnost a moderní vývoj města. Samotná pyrotechnická show potrvá 55 minut. Festival ohně a vody není jen pyrotechnická show. Akci bude opět pořádat Rekreační středisko AKWA Marina, které již nyní avizuje novinky a překvapení.

Atmosféru loňského ročníku si můžete prohlédnout ve videu.

Vlastimil Blaťák