Výstava Lucie Rosické upozorňuje na tlak sociálních sítí na vzhled žen

Výstava Self Care multimediální umělkyně a malířky Lucie Rosické, přináší poutavý pohled na téma péče o sebe sama v kontextu současné společnosti. Zaměřuje se nejen na aspekty péče o vlastní tělo, ale také na tlak sociálních sítí, médií a společenského prostředí na vzhled žen.

Na výstavě Self Care vystavuje díla, která reflektují nároky na prezentaci na sociálních sítích, a zdůrazňují, jak může tento tlak ovlivnit psychické zdraví žen.

Ve svých dílech Lucie Rosická využívá kombinaci prošívání a kresbu technikou airbrush. Výstava se koná v design shopu mimokolektiv v Olomouci a nejenže návštěvníky zve k samotné reflexi tématu, ale také přináší netradiční prvek ve formě valentýnské tomboly, která dotváří atmosféru této valentýnské vernisáže.

„Na výstavě Self Care bude k vidění kromě obrazů vzniklých pro tuto výstavu také objekt – židle na pomezí designu a uměleckého díla. Součástí akce bude také tombola, ze které si návštěvník může odnést dílo od umělkyně,„ dodal kurátor výstavy Mira Macík.

Lucie Králík Rosická je studentkou ateliéru Malba 4 (Marek Meduna, Petr Dub) na Akademii výtvarných umění v Praze. Má za sebou několik samostatných a skupinových výstav v České republice. Poslední samostatnou výstavu například v Galerii Nod a také několik zahraničních výstavních projektů v USA, Itálii a Polsku. Aktuálně je na umělecké rezidenci J&T banky v Karlových Varech.

Informace k výstavě

Výstava potrvá do 31.3.

Vernisáž s s Valentýnskou tombolou proběhne ve středu 14. února od 19.30 hodin.

Kurátor výstavy: Mira Macík

Vernisáž výstavy 14.2.2024 v 19.30, Ztracená 22, Olomouc

Otevřeno úterý – pátek 13-17

Vstup volný

Mimokolektiv je studio zaměřující se na architekturu, design expozic, interiérový design a na návrhy krajinářské a zahradní architektury. Prostor studia propojuje s design shopem, který prezentuje český a slovenský originální bytový design.

Vlastimil Blaťák