U A-týmu Sigmy končí trenér Jílek, mužstvo dočasně povede Saňák

​Vedení klubu se rozhodlo reagovat na neuspokojivý vstup do jarní části FORTUNA:LIGY a odvolalo od A-mužstva trenéra Václava Jílka. Vedením týmu byl dočasně pověřen Jiří Saňák, dosavadní Jílkův asistent. Realizační tým dále doplní Ivo Gregovský, jenž dosud vedl dorosteneckou sedmnáctku.

„Trenérovi patří poděkování za odvedené služby. Během let se Sigmou dosáhl několika jasných úspěchů. V současné chvíli jsme cítili, že je třeba přistoupit ke změně a dodat mužstvu impuls,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář.

Václav Jílek u týmu ve svém druhém olomouckém angažmá působil od léta 2021. V první sezóně tým dovedl do prostřední skupiny a v následném play-off na konečné osmé místo v tabulce. V minulém ligovém ročníku si pak Hanáci zahráli skupinu o titul a skončili šestí.

V aktuální sezoně dokráčelo mužstvo po podzimu na páté místo, vstup do jara se ovšem nevydařil. Ze čtyř utkání, včetně dohrávky v Teplicích, získal tým jediný bod.

Celkem Sigmu během dvou svých angažmá vedl ve 169 ligových utkáních, což ho řadí na 2. místo za legendárního Karla Brücknera. Jeho bilance je 61 vítězství, 45 remíz a 63 porážek.

Tisková zpráva