Sigma vstup do jarní části ligy v Liberci nezvládla, domácí berou body po zásluze

Olomoucká Sigma vstoupila do jarní části ligy dvougólovou porážkou v Liberci. Domácí byli většinu zápasu lepším týmem, Olomouci se zavíc zažlutili oba útočníci, Juliš i Singhateh, což může do dalších kol působit potíž.

FC Slovan Liberec – SK Sigma Olomouc 2:0 (0:0)

Sigma nastoupila v Liberci s rehabilitovaným Macíkem v bráně a ten musel spolu s celou obranou čelit už ve druhé minutě rohovému kopu domácích. Hosté se museli urputně bránit i v následujících minutách, pokud už se dostali ke střele, bylo to z úctyhodné vzdálenosti. Pětatřicátá minuta přinesla obrovskou šanci domácího Olafa Koka, Macík byl ale na zemi včas. Těsně před poločasem se domácí dožadovali pokutového kopu za zákrok na Ghaliho, ale po posouzení VAR nechal rozhodčí hru pokračovat.

Sigma do druhé půle stáhla Zorvana, kterého nahradil Singhateh, oslabení defenzívy si ale vybralo svou daň už tři minuty po přestávce – Nicolas Penner neměl komu nahrát, zkusil tedy vystřelit, a Liberec šel do vedení 1:0. Liberec měl více ze hry, v šedesáté minutě ale mohl vyrovnat Juliš, bohužel jeho pokus skončil jen rohem. Deset minut před koncem pak Liberec zpečetil osud zápasu – Ghali odcentroval před Macíkovu branku a střídající Filip Horský nedal olomouckému brankáři z první šanci – 2:0.

Branky: 48. Penner (Žambůrek), 80. Horský (Ghali)

FC Slovan Liberec: Bačkovský – Mikula (C) (62. Pourzitidis), Varfolomejev, Tupta, Kok (75. Horský) – Penner (62. Fukala), Ghali, Kulenović (75. Rabušic), Žambůrek (85. Doumbia) – Prebsl, Chaluš.
Trenér: Luboš Kozel

SK Sigma Olomouc: Macík – Breite (C) (75. Fiala), Zorvan (46. Singhateh), Sláma (54. Langer), Vraštil – Křišťál, Pospíšil (83. Ventúra), Beneš – Pokorný, L. Juliš, Vodháněl (83. Amasi).
Trenér: Václav Jílek

Miroslav Hladiš